Bettine Vriesekoop zet zich in voor ouderen op de eerste Nationale Balkon Beweegdag op vrijdag 29 mei. Vanaf 11.00 uur is ze namens Oldstars tafeltennis aanwezig bij het Reinaldahuis in Haarlem. 

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert dit evenement samen met de VriendenLoterij en Menzis bij woon-zorgcentra door heel Nederland. De Nationale Balkon Beweegdag wordt afgetrapt door VriendenLoterij-ambassadeurs Gerard Joling (onder voorbehoud) en Jan Versteegh, ook oud-atlete en ‘Nederland in Beweging’ presentatrice Olga Commandeur en oud- tafeltennisster Bettine Vriesekoop zetten zich in. Het initiatief ‘Balkon Bewegen’ is in het leven geroepen om ouderen ook tijdens de coronacrisis met elkaar te verbinden en op een veilige manier met elkaar te laten bewegen. Elke begeleider organiseert een ‘BalkonBeweeg-sessie’ voor de bewoners van een door hem of haar benaderd woon- zorgcentrum

Balkon Bewegen
Tijdens de coronacrisis zijn in Nederland talloze mensen in actie gekomen om ouderen via Balkon Bewegen op een sportieve en positieve manier door deze moeilijke tijd heen te loodsen. Vrijwilligers en professionals zoals docenten sport en bewegen 55+, fysiotherapeuten, buurtsportcoaches, OldStars en bewegingscoaches gaan voor Balkon Beweegprogramma’s langs woon- en zorgcentra om ouderen een gezellige en sportieve ochtend te laten beleven op hun balkon of in de tuin.

Ook sportverenigingen en OldStars zetten zich in om ouderen in woon-zorgcentra in beweging te krijgen. Zo wordt in Leiderdorp onder aanvoering van de Ouderenfonds vrijwilligers van de programma’s De Derde Helft en OldStars in samenwerking met lokale fysiotherapeuten al op acht locaties BalkonBewegen aangeboden.

Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!