Onder bijzondere omstandigheden speelt Britt Eerland van 8 tot en met 10 november de ITTF Women’s World Cup in Weihai. Voordat het prestigieuze toernooi start in China, wordt ze veelvoudig getest en moet ze meerdere dagen in quarantaine. Maar Eerland heeft het er graag voor over. Op het toernooi kan de speelster van TeamNL veel punten pakken die haar dichter bij de Olympische Spelen van 2021 brengen.

Vandaag (dinsdag 20 oktober) vliegt Britt Eerland al naar Shanghai, ruim tweeënhalve week voordat de ITTF Women World Cup start. Na een quarantaineperiode van drie dagen in een hotel, vertrekken de speelsters na negatieve coronatests voor een busreis van ruim tien uur naar speelstad Dishang. Daar aangekomen moeten de speelsters wéér vier dagen in quarantaine, voordat de deelneemsters zich in een week tijd mogen voorbereiden op de ITTF Women’s World Cup. Speelsters mogen alleen in contact komen met hun coach, voordat het toernooi op 8 november eindelijk van start gaat.

Chinese bubbel
Door haar zilveren plak op de Europe Top 16 is Eerland geplaatst voor het toernooi. De Schiedamse leeft met dubbele gevoelens toe naar haar eerste internationale event in maanden in de ‘Chinese bubbel’. “Het is allemaal een beetje gek en best spannend”, aldus de speelster van TeamNL. “Het zijn rare tijden en de voorbereiding is natuurlijk erg bijzonder, maar ik ben vastbesloten om er  het maximale uit te halen. In goed overleg met de NTTB is er voor gekozen dat er een privécoach meegaat die tevens als sparringpartner kan fungeren tijdens trainingen. Dat is voor mij echt ideaal in deze voor mij nieuwe en bijzondere omstandigheden. Ik kan op het toernooi veel punten pakken in de strijd om een Olympisch ticket en dat is uiteindelijk mijn hoofddoel.”

Geen verveling
Eerland wordt veelvoudig getest op het coronavirus en moet dus behoorlijk wat dagen in quarantaine doorbrengen op hotelkamers. De speelster van het Duitse TTC Eastside uit het Berlijn is het vele reizen inmiddels wel gewend en is voorbereid op dit bijzondere avontuur. “Ik neem fitnessatributen mee en veel schoolwerk, want ik volg de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute. Dus ik hoef me zeker niet te vervelen. En als het toernooi begint, hoop ik mijn beste tafeltennis te spelen.”

Britt Eerland doet regelmatig verslag vanuit China van haar belevenissen van haar Women’s World Cup. Houd de websites en social media kanalen van de NTTB in de gaten! Heb je vragen aan haar? Mail naar media@tafeltennis.nl en wie weet krijg je antwoord vanuit China!