GSVA, een gehandicaptensportclub waar ook paratafeltennis gespeeld wordt, is uitgeroepen tot sportclub van het jaar 2019 in Amersfoort. Tijdens de tiende editie van het sportgala in Amersfoort viel Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort en Omstreken in de prijzen.

Peter van der Vlist toont het bewijs dat GSVA uitgeroepen is tot Amersfoorste club van het jaar

Het bestuur van GSVA mocht tijdens het gala afgelopen maandagavond naar het podium komen en onder toeziend oog van honderden mensen de prijs van Sportvereniging van het jaar ontvangen. Bestuurslid Fred van de Broek kon zijn geluk niet op. ,,Sporten is mooi, maar je moet er wel komen. Dat kan doordat wij pasgeleden twee nieuwe bussen hebben gekocht. We zijn blij dat wij als vereniging het afgelopen jaar zijn opgevallen en nu deze prijs krijgen”, zo meldt website destadamersfoort.nl.

Paratafeltennis
GSVA biedt aangepaste sporten voor eenieder die moeilijk loopt en/of gebruik maakt van een handbewogen of elektrische rolstoel ongeacht zijn of haar leeftijd. Ook paratafeltennis staat elke week op het programma. Elke donderdagavond sporten zo’n 25 enthousiaste paratafeltennissers onder begeleiding van een trainer. De afdeling speelt een interne competitie, maar de groep neemt ook deel aan landelijke wedstrijden en internationale toernooien. Paratafeltennis kan zowel staand als in de rolstoel gespeeld worden. Sporters met een slechtere hand- en armfunctie spelen schuiftafeltennis. Sportrolstoelen zijn desgewenst in de zaal aanwezig.