Van 2 tot en met 6 augustus 2023 was Rotterdam het decor voor het WK teams en singles Racketlon. Ons land werd hierbij vertegenwoordigd door 25 Nederlanders, waaronder 6 tafeltennissers: Koen Hageraats, Kirsten Kaptein, Jos Meerman, Fabio Fischer, Maroun Nader en Daan Goossens.

 

Teams
Het WK teams bestond uit 4 senioren klassen (40+, 45+, 55+ en 65+). Nederland speelde mee in de 40+ en 55+. Het 40+ team, waarin de twee Groningse tafeltennissers Jos Meerman en Kirsten Kaptein meespeelden, behaalden na een zeer spannende strijd het goud.

Teams 40+ (v.l.n.r.): Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië. Team Nederland 40+ (v.l.n.r.): Jos Meerman, Onno Quik, Kirsten Kaptein, Mark de Bruin, Eefje Henkelman en Guus van de Burgt. Niet aanwezig op foto: Paul Twisterling en Vinay Yadav.

 

 

Heren A (v.l.n.r.): Leon Griffiths (UK), Leon Griffiths (UK) en Koen Hageraats (NLD).

Singles
Koen Hageraats (voormalig top 10 NL) speelde in de heren A, en behaalde daar een derde plaats. Na een overtuigende weg door de eerste rondes, met tafeltennisuitslagen van 21-7; 21-4 en 21-0, trof Koen in de halve finale de als eerste geplaatste Luke Griffiths (UK). Vorig jaar speelden de heren in de finale tegen elkaar, waarbij Luke als sterkste uit de strijd kwam. Ook deze keer trok Luke aan het langste eind en won uiteindelijk ook de finale van zijn oudere broer Leon Griffiths. Koen kreeg met een walk-over het brons.

 

Kirsten Kaptein (voormalig top 100 NL) werd na een spannende finale, waarbij ze met slechts 1 punt verschil verloor van de Tsjechische Lucie Hlavacova, tweede in de 40+ dames. In de dames A behaalde Kaptein de kwart finale, waar ze verloor van het Oostenrijkse talent Irina Olsacher.

Dames 40+ (v.l.n.r.): Kirsten Kaptein (NLD), Lucie Hlavacova (CZE), Alice Flatman (UK).

 

In de oudste categorie, 70+ behaalde Nederlander Steve Rayson een bronzen medaille.