Komende zondag 13 september vindt het internationale Top20 toernooi plaats in Wageningen. Twintig spelers uit verschillende landen werken aan hun ritme in de zaal van KV Wageningen.

Spelers uit Nederland, Duitsland, Engeland en Letland werken daar bij de start van het competitie-seizoen hun Corona-achterstand weg en nemen het tegen elkaar op tijdens het toernooi, dat voor het eerst wordt gespeeld. Het toernooi is niet georganiseerd door de NTTB maar door TTV Shot. Wim van Breenen was namens de organisatie te gast in de uitzending van ALLsportsradio en sprak in de uitzending over het toernooi. “Het is erg mooi dat we via ons netwerk een internationaal toernooi hebben georganiseerd. We hebben geen speciale vergunning nodig, maar ons houden ons wel aan de coronaprotocollen. Er zijn helaas wel wat wijzigingen geweest in het deelnemersveld vanwege de reisbeperkingen.”

Nederlandse talenten
Veel Nederlandse talenten krijgen de kans om zich in de schijnwerpers te spelen, stelt Van Breenen tegenover ALLsportsradio. “Jongens als Lode Hulshof, Barry Berben en Floris zur Muhlen kunnen zich laten zien op het Top20 toernooi, ik ben benieuwd wat ze kunnen. Het allerbelangrijkste is dat de spelers wedstrijdritme opdoen en iedereen staat te trappelen om weer wedstrijden te gaan spelen. Het is ook leuk dat er twee dames meedoen. Shuohan Men en Emine Ernst zijn twee goede speelsters, ik ben benieuwd wat ze kunnen.”

Het toernooi start om 09.30 uur. Er zijn vier poules met elk vijf spelers. De nummers 1 spelen de halve finales vanaf 16.00 uur. Toeschouwers die willen komen kijken, kunnen een zitplaats reserveren. Toegang is gratis. Vanwege de coronaregels zijn er in totaal maximaal 125 mensen welkom op de tribune. Een plek kan gereserveerd worden via wimvanbreenen@gmail.com of voorzitter@ttvshot.nl.