De beste Europese jeugdspelers in vier verschillende categorieën (jongens/meisjes, cadetten/junioren) namen het tegen elkaar op tijdens de Europe Youth Top 10. Het verslag van de laatste dag van de Cadetten.

Cadetten Boys met voor Nederland Gabrielius Camara
Na zijn geweldige start op dag 1 met winst op de als eerste geplaatste Louis Laffineur uit België en winst in zijn derde wedstrijd tegen de Roemeen Eduard Ionescu, volgden op de tweede dag 3 nederlagen. Op zondag was Jakub Goldir in de eerste wedstrijd net iets sterker, wat ook gold voor de Fransman Hugo Deschamps (4-3). De laatste wedstrijd van ‘Gabi’ was tegen de Roemeen Iulian Chirita, die nog in de strijd was voor zilver. Een spannende wedstrijd met een aantal mooie rally’s werd het, met uiteindelijk toch de winst voor de Roemeen.

 

 

Winnaar van het toernooi werd Darius Movileanu, die één wedstrijd voor het einde al zeker was van de eindwinst, omdat hij in het onderlinge duel had gewonnen van zijn landgenoot Chirita, de enige die hem nog in punten kon achterhalen.

  1. Darius Movileanu (ROU)
  2. Iulian Chirita (ROU)
  3. Simon Belik (TSJ)

Eindstand

 

Cadetten Girls (met Anna Peters)
Op dag 1 van de Europe Youth Top 10 raakte Anna Peters geblesseerd aan haar kuit na de eerste wedstrijd. Na haar tweede en derde duels, die ze moest opgeven, werd er zaterdag bekeken of de Brabantse zaterdag kon starten in het onderdeel meisjes kadetten. Helaas ondervond ze te veel hinder van haar blessure om van start te gaan. In een filmpje gaf ze tekst en uitleg over haar kwetsuur.

Winnaar van het toernooi werd Elena Zaharia die in de beslissende laatste wedstrijd tegen Vlada Voronina, een echte finale, duidelijk sterker was met 4-0. Annett Kaufmann (DUI) won haar laatste wedstrijd en ging daardoor nog over Voronina heen.


1. Elene Zaharia (ROU)
2. Anett Kauffmann (DUI)
3. Vlada Voronina (RUS)

Eindstand