Het contract met damesbondscoach Li Jiao, dat afliep op 30 september, is in goed wederzijds overleg niet verlengd door de NTTB. Haar contract liep tot de afloop van de normale Olympische cyclus. Hoewel de ‘Road to Tokyo’ nu nog een jaar langer doorloopt, is het contract als bondscoach niet verlengd.

Achtergrond van de keuze is de beslissing om niet verder te gaan met bondscoaches voor de dames. Marcel Kraa (Coördinator Sporttechnische Zaken) neemt de begeleiding van het damesteam voor zijn rekening, zoals hij al deed bij eerdere interlands en als assistent bij het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Dit wordt aangevuld met ondersteuning van evenementencoaches wanneer dat nodig is. Vanuit Li Jiao zelf speelt mee dat zij tegenwoordig weer in China woont, waardoor het zeker in de huidige tijd niet eenvoudig is om een rol te vervullen als damesbondscoach in Nederland. Het is echter niet uitgesloten dat zij in de toekomst nog eens als evenementencoach zal optreden.

Topsport
In de komende periode zullen we nog berichtgeving verzorgen over de personele invulling op Topsport en de route van Britt Eerland in het komende jaar. Op korte termijn vertrekt zij naar Azië voor de Women’s World Cup. Door de coronamaatregelen ging er de afgelopen periode een streep door behoorlijk wat internationale toernooien en interlands. Het Jeugd EK van afgelopen zomer werd afgelast en het Europees Kampioenschap individueel is uitgesteld. Interlands in het kader van het EK voor teams, die in oktober en november zouden plaatsvinden, zijn ook uitgesteld.