Het NK Tafeltennis zou niet kunnen plaatsvinden zonder Tafeltennis Zwolle. Vrijwilligers van die club zetten zich tot vreugde van de NTTB jaar in, jaar uit in voor de organisatie van het evenement. Jesper Jansen (20) is een van hen. Met veel plezier ontvangt hij dit weekend wederom gasten bij de entree, omdat dit volgens hem ‘de gezelligste plek is’.

Deelnemers, coaches, toeschouwers en journalisten worden op de zondag van het NK welkom geheten door Jesper Jansen. Bij de entree ontvangt het lid van Tafeltennis Zwolle met een grote glimlach op zijn gezicht de bezoekers in Landstede. “Het is belangrijk dat de gasten goed ontvangen worden, want daar doe je direct je eerste indruk van het NK op”, zegt Jansen. “Ik vind het belangrijk dat iedereen met een goed humeur de zaal betreedt.”

Acht jaar
Vrijwilligers van Tafeltennis Zwolle vormen al vele jaren onmisbare krachten rondom de organisatie van het NK. Ze zorgen dit jaar alweer voor de achtste keer onder meer voor de op- en afbouw van de zaal, zorgen ervoor dat het de wedstrijdleiding, scheidsrechters en kassamedewerkers aan niets ontbreekt en regelen de kaartjescontrole. “Tafeltennis Zwolle is een hechte club. De leden komen vaak bij elkaars competitiewedstrijden kijken en er heerst een gezellige sfeer. Ik woon zelf in Nijkerk en rijd met alle plezier tweemaal in de week veertig minuten op en neer naar Zwolle. Dat zegt wel iets.”

Achter de schermen
Jansen bezocht het NK al meerdere malen als toeschouwer en dit weekend is hij voor de tweede maal als vrijwilliger actief tijdens het toernooi. De tafeltennisliefhebber, die ook nog bij REGA in Nijkerk speelt en daar ook training geeft, helpt niet alleen bij de entree. “Ik doe tijdens het allerlei klusjes achter de schermen in Landstede, een fantastisch decor voor zo’n toernooi”, stelt hij. “De sfeer is er altijd erg goed. Het is leuk om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan zo’n mooi evenement.” Jansen geniet niet alleen van de sfeer in Landstede, maar ook zeker van het toptafeltennis dat de toeschouwers voorgeschoteld krijgen. “Mijn persoonlijke favorieten zijn Dicky de Jong en Heleen Mulderij-Roewen. Die ken ik persoonlijk en ik hoop dat ze ver komen.”

Jansen noemt tafeltennis een ‘schitterende sport waarin je zowel fysiek als mentaal sterk in je schoenen moet staan’. Als speler en coach is hij zeker vijf dagen in de week met de sport bezig en hij heeft enorm veel zin in het NK Tafeltennis. “Het toernooi wordt zeker weten heel gaaf. Ik kijk ernaar uit om tafeltennis te kijken en ik vind het erg leuk dat ik bij de entree sta. Daar zie ik precies welke bekenden van me arriveren, die ik vervolgens hartelijk welkom kan heten bij Landstede.”