De finales van de Nationale Jeugd Meerkampen (NJM) werden voor het laatst gespeeld in mei 2019. Na twee jaar van afwezigheid zijn we blij dat dit mooie evenement in Panningen weer plaats heeft kunnen vinden, al was deze editie (2021-2022) wel een pittige voor de finalisten. Waar normaal gesproken de halve finales in februari gespeeld werden, was dat dit jaar niet mogelijk en is besloten om van de halve finales en finales één lang tafeltennisweekend te maken.

Finalisten meisjes O19

Halve finales
Op vrijdag 27 mei, klokslag 10:00 uur, stonden de eerste halve finalisten achter de tafel om te strijden voor de felbegeerde finaleplaatsen. Na een dag vol spanning, teleurstellingen en blijdschap bleven er uiteindelijk in elke categorie twaalf finalisten over. De uitslagen van de halve finale wedstrijden zijn hier te bekijken.

Finales
De finalisten, die er al een wedstrijddag op hadden zitten, verschenen op zaterdagochtend 28 mei weer fris en fruitig in de speelzaal. Op deze eerste finaledag werden er in elke categorie zes wedstrijden gespeeld. De meerkamp werd op zondag 29 mei vervolgd. Nadat in elke categorie (O11, O13, O15, O17 en O19) alle poulewedstrijden uitgespeeld waren, konden de eindstanden opgemaakt worden. De uitslagen waren niet heel verrassend, maar Fleur Hoogeveen viel bij de meisjes O19 wel op. Zij werd heel knap tweede achter Emma van der Zanden. De einduitslagen van de finales vind je hier.

Selectie EJK
Traditiegetrouw werd na afloop de selectie voor het komende Europese Jeugdkampioenschap bekend gemaakt. Het EJK zal van 6 tot en met 15 juli plaatsvinden in Belgrado (Servië). Onderstaande spelers en speelsters zijn op basis van deze meerkampen en in overleg met de evenementcoaches geselecteerd voor deelname:

Jongens O19: Gabrielius Camara, Kas van Oost, Barry Berben en Milo de Boer. Coach: Jochem de Hoop.
Meisjes O19: Emma van der Zanden, Fleur Hoogeveen, Emine Ernst en Chana van der Venne. Coach: Marcel Kraa.
Jongens O15: Ivan Kahn en Brent Ronde. Coach: Boris de Vries.

EJK selectie jongens O19


World Youth Festival

Jitte de Klerk, Lynn Schijven en Faya Vooijs zijn uitgenodigd om samen met bondscoach Marcel Kraa deel te nemen aan dit toernooi dat van 21 tot en met 26 juni in Hongarije zal plaatsvinden.

Finalisten meisjes O15