Den Haag had in juni 2020 het toneel moeten zijn voor ruim 2.000 Nederlandse sporters met een verstandelijke beperking. Vanwege de COVID-19 (coronavirus) maatregelen werden de Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020 dit jaar helaas afgelast. De Nationale Spelen zijn nu officieel verplaatst naar 11 tot en met 13 juni 2021.

Dit nieuws maakte Sportwethouder Hilbert Bredemeijer bekend tijdens de eerste online editie van Unified Moves van Special Olympics Nederland. Dat online event vond plaats van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni. Als alternatief van de afgelaste Special Olympics werd er in dat weekend toch actief gesport. Ambassadeurs als Toine van Peperstraten, Nathan Rutjes en Lize Weerdenburg maakten er een gaaf weekend van, zie ook unifiedmoves.nl.

Over de Special Olympics
De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland.Tijdens de Nationale Spelen wordt Den Haag bezocht door ruim 2.000 sporters en 750 begeleiders. Drie dagen lang worden in Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en andere Haagse sportaccommodaties wedstrijden georganiseerd in maar liefst achttien takken van sport. De Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2021 vindt plaats van 11, 12, 13 juni 2021.

Tafeltennis zal natuurlijk prominent aanwezig zijn bij de Nationale Spelen! Ga voor meer informatie naar www.specialolympics2020.nl.