De finaledag van de Tafeltennis Masters 2019 is in volle gang. Wie plaatsten zich voor de halve finales van het toernooi? Wat gebeurde er tot nu toe bij Scyalla hier in Leiden? 

Achtste finales
Kazeem Nasiru bereikte vorig jaar zeer knap de halve finale, maar deze keer zat het toernooi er snel op voor de speler van Scylla. De Nigeriaan, die als zevende was geplaatst, verloor in een rappe wedstrijd van Gabrielius Camara. De talentvolle speler van Taverzo, die als tiende was geplaatst, versloeg Nasiru met maar liefst 4-0. Gerard Bakker kwam in de achtste finale knap terug tegen Nicholas Tio, maar de Amerikaan bleek toch sterker: hij won met 4-1. In de achtste finales van het vrouwentoernooi moest Ana Gogorita diep gaan om Brenda Vonk te verslaan. Gogorita maakte een 0-2 en 2-3 achterstand op het nippertje ongedaan en sloeg zich met een 4-3 zege naar de kwartfinales.

Kwartfinales vrouwen
Tania Plaian beleefde weinig plezier aan haar verschijning op de Masters. De Roemeense werd verslagen door een sterkspelende Angelique Gertenbach. Laatstgenoemde was de nummer 3 van de plaatsingslijst met 4-2 de baas. Verliezend finaliste van vorig jaar Kim Vermaas ontsnapte aan een vroege uitschakeling tegen Sanne de Hoop. De twee hielden elkaar heel lang in evenwicht. Bij een stand van 3-3 in games en 9-9 in punten wachtte het publiek gespannen af wie er op matchpoint zou komen. Dat werd de lokale favoriet Vermaas, die de laatste game met 11-9 won. Winnares van 2018 Shuo Han Men verloor van de ervaren Ana Gogorita met 4-1 en Ding Yaping was met 4-0 veel sterker dan Emine Ernst.

Kartfinales mannen
Titelhouder Laurens Tromer won zijn eerste duel van de Masters met moeite. Hij versloeg de Amerikaan Nicholas Tio met 4-2. De als eerste geplaatste Belg Cedric Nuytinck maakte zijn status ook direct waar. De Belgische topfavoriet in Leiden, die momenteel de 40ste plek inneemt op de ITT wereldranglijst, won overtuigend van Nikhil Kumar met 4-1, waardoor ook de andere Amerikaan in Leiden sneuvelde in de kwartfinale. Cedric Meissner speelde tegen Martin Khatchanov. De Duitse jeugdinternational Meissner, als vierde geplaatst, was Khatchanov in een spannend duel uiteindelijk met 4-3 de baas. Finalist van vorig jaar Rajko Gommers trof talent Gabrielius Camara. De linkshandige Brabander won met 4-2.

De halve finales gaan zo beginnen. Het schema bij de vrouwen:
Yaping Ding [1] – Ana Gogorita [5/12]
Angelique Gertenbach [7/12] – Kim Vermaas [2]

Het schema bij de mannen:
Cedrick Nuytinck (1) – Laurens Tromer (3)
Rajko Gommers (2) – Cedric Meissener (4)

Bekijk de livestream en check alle uitslagen en het programma hier.