Goud voor Kelly van Zon en brons voor Frederique van Hoof.

Op de Costa Brava Open 2020 heeft Kelly van Zon de gecombineerde klasse 7-8 bij de dames gewonnen. Bas Hergelink en Frederique van Hoof wonnen een bronzen plak in Spanje.

Kelly van Zon won soeverein haar poule en won in de halve finale van de Japanse Tomono. In de finale moest ze het opnemen tegen de Poolse Jastrzebska. Zij had in de andere halve finale gewonnen van Frederique van Hoof, die zelf eerder in het toernooi verrassend haar poule was doorgekomen door winst op de Japanse Tomono. Ondanks het feit dat de Poolse een goede klasse 8 speelster is, wist Kelly haar met 3-0 te verslaan. Frederique van Hoof behaalde een bronzen plak in dit toernooi.

Bas Hergelink
In klasse 10 startte Bas Hergelink niet goed. Na een matig optreden en verlies in de poule tegen de Spanjaard Cordona, wist Bas nog wel beslag wist te leggen op de tweede plaats. In de kwartfinale won Bas nog wel van Igor Mitzal uit Polen, maar in de halve finale tegen de ervaren Spanjaard Ruiz kwam Bas er niet echt aan te pas. Voor Bas resteerde een bronzen plak.

Devin Wassink
Devin Wassink wist in de poule te winnen van de sterke Zweed Westenberg. Devin kwam hierdoor niet alleen de poulefase door maar wist door deze overwinning ook 10 plaatsen te stijgen op de wereldranglijst. In de kwartfinale was Bouvais de tegenstander. Deze Fransman liet Devin totaal kansloos. Devin kwam er niet aan te pas, maar kan toch terugkijken op een goed toernooi.

De overige spelers kwamen de poule niet door. Yannick Paredis, Bart van der Zanden, Roy van der Burg, Femke Cobben, Gerald van Grunsven strandden in de poulefase.
In de landenwedstrijden wist Yannick met zijn gelegenheidspartner uit Egypte nog knap een bronzen medaille in de wacht te slepen. Voor de rest waren hier geen opvallende prestaties te melden. Meer informatie over het toernooi is te bekijken op de toernooiwebsite van het event.