Dit jaar stonden de teams van Tempo-Team en Shot (Soest) in de finale van de hoogste jeugdklasse van Nederland, de Kampioensgroep. In de poulefase verloor Tempo-Team slechts één wedstrijd en eindigde daardoor op de eerste plaats. De jongens van Shot eindigde in die poule als 3e. Tempo-Team werd daarom vooraf als licht favoriet bestempeld.

Anuar Behari in actie tegen Jip Weijers (Shot). Foto Rob de Ruiter.

Aan de start verscheen voor Tempo-Team Vincent Suiker, die het opnam tegen Mats Waersegers. Vanaf de eerste bal gingen de jongens er vol voor waardoor er een zinderende strijd ontstond. Met 13-11, 8-11, 13-15, 11-4 en 12-10 was het Mats die het eerste punt voor Shot binnenhaalde. Jurre de Bree voegde daar al snel het tweede punt aan toe door met 3-1 van Mark Janssen te winnen. In de derde wedstrijd leek Tempo-Team het eerste punt te pakken door de 2-0 voorsprong in games van Anuar Behari op Jip Weijers. Maar Jip vocht zich helemaal terug en schreef de wedstrijd alsnog op zijn naam.

Ook in het dubbelspel bracht de 5e game pas de beslissing. Met 11-9 wisten Mark Janssen en Anuar Behari het eerste fel begeerde punt voor Tempo-Team te pakken. Vanaf dat moment kantelde de hele wedstrijd en wonnen de Amsterdammers vier wedstrijden op rij. Op 5-3 in het voordeel van Tempo-Team wist Shotter Mats Waersegers de spanning erin te houden door Anuar Behari met 3-2 te verslaan. Uiteindelijk werd de laatste wedstrijd ook door Shot gewonnen en daarmee eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Indien een finalewedstrijd eindigt in een gelijkspel worden de games geteld en op basis daarvan mag Tempo-Team uit Amsterdam zich landskampioen jeugd 2022/2023 noemen.

Winnaars Tempo-Team (Amsterdam)

 

2e plaats team Shot (Soest)