In Thailand speelde Tonnie Heijnen afgelopen week zijn laatste internationale toernooi. Hiermee sluit hij zijn internationale tafeltenniscarrière als paratafeltennisser officieel af.

 

Succesvolle carrière

In 2002 kreeg Tonnie een auto-ongeluk waarna zijn rechter onderbeen is geamputeerd. Vanaf dat moment is hij zich gaan richten op een internationale carrière als paratafeltennisser. Hij werd ingedeeld in klasse 9, de op een na lichtste handicapklasse bij de lopers.

Tonnie kan terugkijken op een zeer succesvolle loopbaan als paratafeltennisser. In juli 2006 stond hij als nummer 5 op de wereldranglijst, zijn beste positie ooit. Hij speelde in totaal ruim 100 internationale toernooien waaronder ook grote toernooien zoals EK’s, WK’s en de Paralympics. Tevens werd hij meerdere malen Nederlands kampioen, viermaal in het dubbelspel en eenmaal in het enkelspel.

 

Afscheid

Het ITTF Thailand Para Open toernooi werd het laatste internationale toernooi voor Tonnie. Hij lootte een zware poule met de Spaanse top 10 speler Perez en Ho Ka Sing uit Hongkong (top 20). Na het slaan van de laatste bal bij het ITTF Thailand Para Open toernooi ontvingen wij een berichtje.

Tonnie in actie tijdens zijn laatste toernooi

 

Tonnie Heijnen: “Met dit toernooi is een einde gekomen aan mijn 20-jarige internationale carrière voor het Nederlands team. Ik heb dit toernooi mooie rally’s gespeeld. Mijn niveau is niet meer goed genoeg om voldoende tegenstand te bieden. NTTB nogmaals bedankt voor deze 20-jarige ondersteuning.”

 

 

 

Tonnie blijft wel tafeltennissen. Komend seizoen speelt hij bij Aktief in de  2e klasse van regio Noord. Wij wensen Tonnie heel veel succes met alles en danken hem voor de mooie tijd en successen.

 

In totaal behaalde Tonnie ongeveer 120 medailles (goud, zilver en brons) bij internationale toernooien.  De belangrijkste medailles en prestaties zijn:

PARALYMPICS

2004 – Paralympics Athene, goud in de landenwedstrijd (hiervoor is hij door de koningin geridderd)
2008 – Paralympics Beijing, 5e in de landenwedstrijd
2012 – Paralympics London, 5e in de landenwedstrijd

WK

2006 – 4e in de landenwedstrijd
2010 – goud in de landenwedstrijd

EK

2003 – zilver in de landenwedstrijd
2005 – zilver in de landenwedstrijd
2007 – goud in de landenwedstrijd
2009 – zilver in de landenwedstrijd
2011 –  zilver in de landenwedstrijd
2013 – zilver in de landenwedstrijd