De afgelopen tijd is er diverse keren contact geweest met de ITTF over de status van de 2e editie van de Dutch Open Para (DOP) in de huidige coronasituatie. De ITTF geeft aan dat zij op het gebied van para-evenementen op dit moment geen volwaardige toernooien in de planning kan laten staan. De DOP stond gepland van 5 tot en met 8 november 2020 in Stadskanaal. Er is wel de ruimte om te kijken naar een alternatief evenement op die locatie. 

Als NTTB hebben we aangegeven om belangstelling te hebben om een alternatief evenement te organiseren. Dit vanuit twee peilers:
– We denken dat er vanuit de parasporters behoefte zal zijn om, als het weer kan, zich internationaal te kunnen meten met paratafeltennissers uit andere landen.
– Voor onszelf geeft het de mogelijkheid om na onze 1e DOP de organisatie verder te ontwikkelen, op basis van onze evaluatie. Hiermee zetten we de weg voort om de DOP een vaste plaats te geven op de kalender.

Wedstrijdritme
We gaan daarom verder met de voorbereidingen, waarbij we op zoek gaan naar een zodanige invulling van het evenement dat we internationale parasporters een kwalitatief goed evenement aan kunnen bieden. We willen de spelers de kans geven om, na een maandenlang pauze, wedstrijdritme op te doen en elkaar weer te ontmoeten. Voor de topspelers is dit van belang richting de Paralympische Spelen 2020 (die in 2021 georganiseerd worden), voor anderen om zich verder te ontwikkelen en om internationale ervaring op te doen.

Omdat de DOP (als dit toernooi op een alternatieve manier alsnog georganiseerd wordt, uitgaande van de huidige situatie) geen officiële status heeft, is het niet mogelijk om hier ranglijstpunten te behalen.

We blijven uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.