Wanneer:
27 september 2020 hele dag
2020-09-27T00:00:00+02:00
2020-09-28T00:00:00+02:00
Waar:
Utrecht

De eerste editie van de HandicapNL Rugzakrun wordt gehouden op zondag 27 september 2020. Tijdens deze unieke run leg je 3, 10 of 21 kilometer af met een rugzak met zand. De rugzak staat symbool voor het doorzettingsvermogen dat mensen met een handicap dagelijks tonen om de gewone, vanzelfsprekende dingen voor elkaar te krijgen.

Het parcours loopt dwars door oer-Hollands boerengebied afgewisseld met prachtige bossen, duinen en heide.
Onderweg passeer je het statige Slot Zeist en stoere heidegrazers. Of je het parcours nu wandelt, rent of rolt; samen staan we aan de start.
Met elkaar gaan we de uitdaging aan en zamelen geld in om dromen van ruim 2 miljoen mensen met een handicap waar te maken.

Als team kun je meedoen.
Het team kan bestaan uit mensen uit jullie achterban, jullie netwerk, sportieve collega’s en vrienden etc.
Iedereen kan meedoen, ook kinderen. Schrijf je in via: https://www.rugzakrun.nl/afstanden/actie-starten

Kopstukken
Patrick Roest, onze kersverse ambassadeur, zal het startschot lossen. Ook Rick Brink, minister van Gehandicaptenzaken, is erbij op 17 mei.
YouTuber en freerunner Rutger Schipper van Team Tantum rent samen met zijn vader de 10km en verzorgt de warming-up voor de kids. Hij heeft ruim 80.000 volgers op zijn YouTube-kanaal.
Lees hier zijn verhaal.

Poster, flyer, toolkit
Om je te helpen de Rugzakrun onder de aandacht te brengen hebben we een toolkit gemaakt: https://www.rugzakrun.nl/toolkit-2019
Hierin zitten de poster, flyer, opzetjes voor social posts. Deel deze met je organisatie, collega’s, vrienden en familie.
We gaan er met elkaar een geweldige dag van maken.

Doel is om geld in te zamelen voor doorzetters met dromen. En daar horen jullie allemaal natuurlijk ook bij! Zo kunnen we met elkaar mooie projecten blijven doen.

Aanmelden kan via de website.