De Nederlandse Loterij draagt elk jaar ongeveer een kwart van alle opbrengsten af aan sportkoepel NOC*NSF en 77 sportbonden, waaronder de NTTB. Daarmee is het naast contributies en  overheidssubsidies één van de drie grote pijlers onder de inkomsten voor onze sport.

Door de financiële steun van de loterij blijft de contributie laag én kan de NTTB verenigingen helpen. Dat doen we met bijvoorbeeld collectieve verzekeringen en andere regelingen.

Een mooi voorbeeld is het Sportakkoord, waarmee we op lokaal niveau extra middelen voor tafeltennis binnenhalen, waarmee verenigingen zonder kosten kunnen profiteren van begeleidingstrajecten op het gebied van Werving, Opvang en Behoud van leden of het maken van een Technisch Beleidsplan. En trainers worden opgeleid, met een kortingsregeling voor cursist en/of club.

Financiering

Sporten is gezond, dat weet iedereen wel: het voorkomt overgewicht, maar gaat ook eenzaamheid tegen. Uit onderzoek blijkt dat als iemand structureel blijft sporten en bewegen dit tot 75.000 euro aan maatschappelijke waarde kan opleveren voor de rest van iemands leven. Niet zo gek dus om te investeren in de sport. Dat doet de Nederlandse Loterij. Elk jaar ontvangen NOC*NSF en 77 sportbonden een deel van de opbrengsten van de Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, krasloten en Toto. In 2021 kwam dat bedrag op 50,4 miljoen euro.

Wat doet de NTTB met dit geld?

In 2021 ontving de NTTB 344.939 euro. Daarmee ondersteunen we dus verenigingen, maar zetten we ons ook in voor de belangen van de tafeltennissport in Nederland, zoals in de lobby om de binnensport open te houden in coronatijd, om de topsport onderdeel te laten zijn van TeamNL en om onze sport een rol te laten spelen in vitaliteit voor ouderen, mensen met een beperking en op de werkvloer.

“De steun van de Nederlandse Loterij is ontzettend belangrijk,” zegt NTTB-directeur Achim Sialino. “Het ondersteunen van onze verenigingen en het organiseren van onze sport is onze kerntaak. Naast de competities organiseren we bijvoorbeeld tientallen toernooien per jaar. Dankzij de financiering is dat mogelijk en kunnen we bijvoorbeeld de deelnamegelden relatief laag houden. Maar ook achter de schermen wordt veel gedaan om onze sport op de kaart te zetten en te houden en dat blijft vaak onderbelicht. Terwijl het cruciaal is voor onze sport. Dankzij de ondersteuning van de Nederlandse Loterij kunnen wij ons werk uitvoeren.”

Een aantal voorbeelden van onze activiteiten

Competities en Toernooien

OldStars tafeltennis

Workshops, Clinics en Begeleidingstrajecten

Sportbestuurdersplatform

Schuiftafeltennis voor de jongste jeugd, ouderen en para-tafeltennis

Table Stars

Opleidingen voor trainers, scheidsrechters en toernooileiders

Het organiseren van een Verenigingscongres, zowel fysiek als digitaal