Op 7 mei 1971 werd het Nationaal Sportcentrum Papendal door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix geopend. Inmiddels zijn we 50 jaar verder en is Papendal uitgegroeid tot een Olympic Training Centre en een waar begrip in binnen- en buitenland.
Op 7 mei 2022 sluit Papendal het jaar feestelijk af waarin wij het 50 jarig bestaan vieren. En dit doen wij door een open dag te organiseren voor iedereen die een kijkje wil nemen in de keuken van deze indrukwekkende topsportlocatie.

Het is voor de eerste keer dat Papendal zichzelf op deze manier volledig openstelt.
In samenwerking met partners, sporters, bonden en bedrijven die gevestigd zijn op Papendal, laten we op deze dag zien waar we voor staan, wat we allemaal doen, hoe we het doen en belangrijker nog voor wie we het doen.

Tijdens deze open dag krijg je letterlijk een kijkje achter de schermen bij alle binnen- en buiten (sport)locaties, kun je actief meedoen aan clinics en workshops én laat je je inspireren tijdens presentaties en een live talkshow met (oud) sporters onder leiding van Edith Bosch (voormalig Nederlands Judoka).
Ook bieden we de gehele dag ‘guided tours’ aan, inspirerende rondleidingen langs de hoogtepunten van Papendal.

Directeur Hotel en Sportcentrum Papendal Jochem Schellens: “Heel Nederland kan zien, ervaren en voelen hoe het er in het hart van de Nederlandse Topsport aan toe gaat. Het hart waar alles in het teken staat om onze Papendallers te voorzien van alle ondersteuning om hun dromen te verwezenlijken.”

 

Het kloppend hart van deze open dag ligt vóór de Arnhemhal, hét topsportcentrum voor TeamNL. Het is dé ontmoetingsplek op 7 mei.
Bij de tenten en foodtrucks zijn heerlijke, gezonde bites en dranken te verkrijgen. Daar kunnen onze bezoekers in een festivalachtige setting, met muziek, ook even heerlijk bijkomen op picknickbanken of rondhangen op zitzakken.

Papendal Open is een gratis evenement, echter dien je wel een (gratis) ticket te bestellen via de website https://papendalopen.nl/