Foto: BIND / Ton Verkuijlen

De driedelige tafeltennis docudramaserie ‘De droevige kampioen’ is vanaf vrijdag 19 maart te zien op NPO 2. De serie gaat over internationaal tafeltenniskampioen, rokkenjager en ondernemer Robert Hosé. Opgegroeid in één van de armste wijken van Curaçao, werd de bevlogen sportheld begin jaren 70 hét rolmodel van een nieuwe, zelfbewuste generatie zwarte Antillianen.

Bron: VPRO.nl

Aan de hand van interviews, archiefbeelden en nagespeelde scènes krijgt de kijker inzicht in de mythevorming rondom, en het roerige leven van, Hosé. De hoogte- en dieptepunten van zijn leven en die van Curaçao blijken nauw met elkaar verweven.

De driedelige docu-dramaserie De droevige kampioen is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Jan Brokken. Zijn roman over Riki Marchena is gebaseerd op het ware levensverhaal van Robert Hosé, tafeltennislegende uit Curaçao. Brokken, die zelf jarenlang op Curaçao woonde, leerde Hosé kennen toen deze zijn auto wilde wassen.

De serie is een co-productie van BIND en VPRO en kwam tot stand met steun van NPO-fonds en Netherlands Film Production Incentive. Uitzending: vrijdag 19 maart, 26 maart en 2 april om 22.15 uur bij de VPRO op NPO 2.