Ben jij een Medewerker Communicatie die van afwisselend werk houdt? Wil jij zelf mede inhoud geven aan je functie en een tastbare bijdrage leveren aan de communicatie over onze sport? Ben je sportliefhebber, actief en passief en toe aan de 2e of 3e stap in je carrière? Dan is de Nederlandse Tafeltennisbond op zoek naar jou!

De Nederlandse Tafeltennisbond is een sportbond met ruim 500 aangesloten verenigingen met circa 25.000 leden. Op het Bondsbureau in Nieuwegein werken onze collega’s aan de promotie en uitvoering van de tafeltennissport. Door opvolging zijn we per 1 oktober 2021 op zoek naar een veelzijdige:

Medewerker Communicatie (0,4 of 0,5 fte)

 In deze functie zorg je voor uitvoering van de interne en externe communicatie van de tafeltennisbond. Je voert de redactie over de verschillende communicatiekanalen. Alle doelgroepen, zowel de huidige leden als de vele mensen die het spel met enige regelmaat spelen, zijn op de hoogte van wat de tafeltennisbond doet en wil doen. Jij zorgt dat deze doelstellingen gehaald worden. Tevens ondersteun je het Hoofd Communicatie en Marketing bij de uitvoering van het communicatiebeleid.

De tafeltennisbond voert een proactief informatiebeleid. Je voert de (eind)redactie over nieuwsberichten, persberichten, de websites, sociale media en nieuwsbrieven, zorgt dat deze actueel zijn, maakt zelf content en je adviseert gevraagd en ongevraagd op communicatiegebied bij andere projecten. Ook voer je de redactie voor het jaarverslag en andere publicaties. Je bent op de hoogte van alle activiteiten van de tafeltennissport en haar organisatie. Je ontwikkelt en ondersteunt collega’s bij de ontwikkeling van promotiematerialen.

Wie zoeken we?

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in de richting van Communicatie, Journalistiek, Sportmanagement- of -marketing. Je hebt twee tot vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in de sportwereld. Je hebt een uitstekend taalgevoel, spreekt en schrijft foutloos Nederlands en goed Engels. Je kunt zowel redactie voeren als zelf schrijven. Je hebt ervaring met beeldbewerking en video.

Jij hebt organisatorisch talent, uitstekende communicatieve vaardigheden en een perfect gevoel voor verhoudingen en relaties. Uiteraard ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op communicatiegebied en ben je bekend met en actief op verschillende social media, zowel zakelijk als privé. Je hebt ervaring met Office, WordPress en Adobe (Photoshop, Indesign en Premiere Pro).

Je bent proactief en hebt een servicegerichte instelling. Je bent stressbestendig en houdt altijd het overzicht in een baan die eigenlijk nooit stopt. Je bent flexibel om onregelmatige werktijden te draaien. Natuurlijk heb je affiniteit met sport in het algemeen en met tafeltennis in het bijzonder. Je onderschrijft de kernwaarde van de Nederlandse Tafeltennisbond: Samen, Open, Ondernemend en Vitaal.

Wat bieden we?

Geboden wordt een afwisselende baan bij een professionele sportorganisatie met een leuke werksfeer. Het betreft een aanstelling voor bepaalde tijd tot 1 oktober 2022 met de mogelijkheid van een vaste aanstelling. De omvang van de werkzaamheden bedraagt 0,4 of 0,5 fte en arbeidsvoorwaarden en salaris zijn conform de CAO Sport, salarisindicatie schaal 7.

Indien je belangstelling hebt voor deze functie, stuur dan voor 31 augustus een motivatiebrief voorzien van CV aan de Nederlandse Tafeltennisbond, t.a.v. Antoinette de Jong naar: jong@tafeltennis.nl. Een sollicitatie waarin je je zelf voorstelt in een video mag ook. Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met Dennis Rijnbeek, Hoofd Marketing en Communicatie: 06 – 2410 0840 of rijnbeek@tafeltennis.nl.