Calendar

apr
21
zo
WK Tafeltennis @ Budapest
apr 21 – apr 28 hele dag
WK Tafeltennis @ Budapest | Boedapest | Hongarije

Het WK individueel wordt gehouden in Budapest van 21 tot en met 28 april 2019.

mei
8
wo
ITTF Slovenian Open
mei 8 – mei 11 hele dag
ITTF Slovenian Open

De ITTD Slovenian Open worden gespeeld van 8 tot en met 11 mei in Lasko. Het is nog niet bekend welke deelnemers meedoen aan het toernooi, actuele informatie over de Slovenian Open is te vinden op de parakalender van de ITTF.

mei
18
za
2e ronde EK (heren): Nederland – Denemarken @ Denemarken
mei 18 @ 18:00 – 20:00
2e ronde EK (heren): Nederland - Denemarken @ Denemarken | Roskilde | Denemarken

Het Nederlands herenteam speelt in het weekend van 18 en 19 mei de 2e ronde van het EK. Op zaterdag is Denemarken de tegenstander. Nederland is verder ingedeeld bij Zwitserland. Welke resultaten moet Oranje behalen om zich te plaatsen voor de eindronde van het EK 2019 in Nantes in Frankrijk? Lees de uitleg over de opzet van de tweede ronde van het EK.

 

R2 GROUP 2 DENMARK V NETHERLANDS 18.05.2019 1900

 

mei
19
zo
2e ronde EK (heren): Nederland – Zwitserland @ Denemarken
mei 19 @ 11:00 – 16:00
2e ronde EK (heren): Nederland - Zwitserland @ Denemarken | Roskilde | Denemarken

Het Nederlands herenteam speelt in het weekend van 18 en 19 mei de 2e ronde van het EK. Op zondag is Zwitserland de tegenstander.

R3 GROUP 2 NETHERLANDS V SWITZERLAND 19.05.2019 1100

 

mei
30
do
Paratoernooi Polish Open
mei 30 – jun 1 hele dag
Paratoernooi Polish Open

De ITTF Polish Open worden gespeeld van 30 mei tot en met 1 juni in het Poolse Wladyslawowo. Het is nog niet bekend welke Nederlanders meedoen aan het toernooi, actuele informatie is te vinden op de toernooikalender van de ITTF.

jun
21
vr
European Games @ Minsk, Belarus
jun 21 – jun 30 hele dag

De European Games worden van 21-30 juni gehouden in Minsk, Wit-Rusland. Bij de vorige editie in 2015 won Nederland goud (Li Jiao) en zilver (Li Jie).

Nederland komt uit met het volgende team:

  1. Dames team (Li Jie, Britt Eerland, Kim Vermaas)
  2. Mixed dubbel (Laurens Tromer, Britt Eerland)
  3. Dames enkelspel (Li Jie, Britt Eerland)
  4. Heren enkelspel (Laurens Tromer)

 

 

sep
3
di
EK Tafeltennis @ Nantes
sep 3 @ 19:00 – sep 8 @ 19:15
EK Tafeltennis @ Nantes | Nantes | Pays de la Loire | Frankrijk

Het EK voor Teams wordt gehouden in het Franse Nantes van 3 tot en met 8 september 2019.

sep
6
vr
Paratoernooi Slowakian Open
sep 6 – sep 8 hele dag
Paratoernooi Slowakian Open

De ITTF Slowakian Open worden gespeeld van 6 tot en met 8 september in het Slowaakse Ostrava. Het is nog niet bekend welke Nederlanders deelnemen aan het toernooi. Op de actuele parakalender van de ITTF wordt binnenkort meer informatie over het toernooi bekendgemaakt.

sep
16
ma
EK Paratafeltennis @ Helsingborg, Zweden
sep 16 – sep 21 hele dag
EK Paratafeltennis @ Helsingborg, Zweden | Helsingborg | Skåne län | Zweden

Het EK Paratafeltennis wordt gehouden van 16 tot en met 21 september in Helsingborg, Zweden.
Later wordt er meer informatie bekendgemaakt over het Europese Kampioenschap en het is nog niet duidelijk welke Nederlanders er afreizen naar Zweden.

 

okt
4
vr
Europe Youth Top-10 @ Noordwijk
okt 4 – okt 6 hele dag
Europe Youth Top-10 @ Noordwijk | Noordwijk | Zuid-Holland | Nederland

De Nederlandse Tafeltennisbond houdt  van 4 tot en met 6 oktober 2019, in samenwerking met de gemeente Noordwijk de Europe Youth Top-10 op sportpark Duinwetering.

10-kamp
Voor dit toernooi komen de beste 10 junioren en cadetten (jongens en meisjes) vanuit heel Europa naar Noordwijk toe, waar dus wordt gespeeld in vier categorieën. Als organiserend land krijgt Nederland per categorie 1 gegarandeerde startplaats. De toernooiopzet is eenvoudig, namelijk een 10-kamp verdeeld over 3 dagen waarbij elke dag 3 wedstrijden worden gespeeld. De afgelopen editie van de Europe Youth Top-10 was in Portugal van 7 tot en met 9 september. Alle dagen is er livestream via Laola.tv van tafel 1 en 2. De locatie is goed geschikt voor dit evenement en heeft het een gunstige ligging door de korte verbinding met Schiphol.

Side-events
Het sportpark in Noordwijk (zie foto) heeft twee moderne, identieke hallen. In de ene hal komen 5 wedstrijdtafels te staan en de andere hal is voor het inspelen en de side-events. Het side-event programma, dat in samenwerking met clubs uit de regio (onder andere TOV uit Noordwijk) wordt ingevuld, zal onder andere bestaan uit een kampioenschap voor scholen in Noordwijk, een bedrijventoernooi, paratafeltennisdemonstratie plus gasttraining en aandacht voor de doelgroep ouderen. Aan de exacte invulling wordt op dit moment nog door Noordwijk, de club(s) en de Tafeltennisbond gewerkt.

Europese Sportstad
De gemeente Noordwijk, dat in 2017 het predicaat Europese Sportstad ontving na in hetzelfde jaar ook al tot sportstad van Nederland te zijn gekozen, heeft een actief sportbeleid en was recent al gastheer van grote evenementen zoals het WK Lifesaving (reddingszwemmen) 2016 en Het Nationaal Sport Forum 2017. Met de Sportraad Noordwijk heeft de gemeente een zelfstandige schakel tussen de Gemeente Noordwijk en de daarin gevestigde sportverenigingen.

Oproep vrijwilligers
Een succesvol toernooi organiseren is niet mogelijk zonder vrijwilligers. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan dit unieke jeugdevenement en live toptafeltennis wil kijken, kan mailen naar Robbert Stolwijk via: stolwijk@tafeltennis.nl.

In de aanloop naar het toernooi wordt er meer nieuws bekend over de details van het toernooi.