Calendar

aug
1
do
Japan Para Open @ Japan
aug 1 – aug 3 hele dag
Japan Para Open @ Japan | Japan

Kelly van Zon, Jean Paul Montanus  en Gerald van Grunsven spelen op de Para Japan Open.

http://ipttc.org/

aug
8
do
Para Table Tennis Bangkok Open
aug 8 – aug 10 hele dag
Para Table Tennis Bangkok Open

De Para Table Tennis Bangkok Open 2019 worden gehouden van 8 tot en met 10 augustus. Ook een aantal Nederlandse spelers doen mee aan het toernooi. Dit zijn:

Heijnen Tonnie
Burg Roy van der
Wassink Devin
Montanus Jean Paul
Dustin Eier
Roelofs Sem
Grunsven Gerald
Dekker (Coach) Lumen
Lieftink (Coach) Johan

Alle actuele informatie over het toernooi is te vinden op de speciale site van de ITTF.

sep
3
di
EK Tafeltennis @ Nantes
sep 3 @ 19:00 – sep 8 @ 19:15
EK Tafeltennis @ Nantes | Nantes | Pays de la Loire | Frankrijk

Het EK voor Teams wordt gehouden in het Franse Nantes van 3 tot en met 8 september 2019.

sep
6
vr
Paratoernooi Czech Open
sep 6 – sep 8 hele dag
Paratoernooi Czech Open

De ITTF Czech Open worden gespeeld van 6 tot en met 8 september in Ostrava. Het is nog niet bekend welke Nederlanders deelnemen aan het toernooi. Op de actuele parakalender van de ITTF wordt binnenkort meer informatie over het toernooi bekendgemaakt.

sep
16
ma
EK Paratafeltennis @ Helsingborg, Zweden
sep 16 – sep 21 hele dag
EK Paratafeltennis @ Helsingborg, Zweden | Helsingborg | Skåne län | Zweden

Het EK Paratafeltennis wordt gehouden van 16 tot en met 21 september in Helsingborg, Zweden.
Later wordt er meer informatie bekendgemaakt over het Europese Kampioenschap en het is nog niet duidelijk welke Nederlanders er afreizen naar Zweden.

 

okt
4
vr
Europe Youth Top-10 @ Noordwijk
okt 4 – okt 6 hele dag
Europe Youth Top-10 @ Noordwijk | Noordwijk | Zuid-Holland | Nederland

De Nederlandse Tafeltennisbond houdt  van 4 tot en met 6 oktober 2019, in samenwerking met de gemeente Noordwijk de Europe Youth Top-10 op sportpark Duinwetering. De entree is het hele weekend gratis!

10-kamp
Voor dit toernooi komen de beste 10 junioren en cadetten (jongens en meisjes) vanuit heel Europa naar Noordwijk toe, waar dus wordt gespeeld in vier categorieën. Als organiserend land krijgt Nederland per categorie 1 gegarandeerde startplaats. De toernooiopzet is eenvoudig, namelijk een 10-kamp verdeeld over 3 dagen waarbij elke dag 3 wedstrijden worden gespeeld. De afgelopen editie van de Europe Youth Top-10 was in Portugal van 7 tot en met 9 september. Alle dagen is er livestream via Laola.tv van tafel 1 en 2. De locatie is goed geschikt voor dit evenement en heeft het een gunstige ligging door de korte verbinding met Schiphol.

Side-events
Het sportpark in Noordwijk (zie foto) heeft twee moderne, identieke hallen. In de ene hal komen 5 wedstrijdtafels te staan en de andere hal is voor het inspelen en de side-events. Het side-event programma, dat in samenwerking met clubs uit de regio (onder andere TOV uit Noordwijk) wordt ingevuld, zal onder andere bestaan uit een kampioenschap voor scholen in Noordwijk, een bedrijventoernooi, paratafeltennisdemonstratie plus gasttraining en aandacht voor de doelgroep ouderen. Aan de exacte invulling wordt op dit moment nog door Noordwijk, de club(s) en de Tafeltennisbond gewerkt.

Europese Sportstad
De gemeente Noordwijk, dat in 2017 het predicaat Europese Sportstad ontving na in hetzelfde jaar ook al tot sportstad van Nederland te zijn gekozen, heeft een actief sportbeleid en was recent al gastheer van grote evenementen zoals het WK Lifesaving (reddingszwemmen) 2016 en Het Nationaal Sport Forum 2017. Met de Sportraad Noordwijk heeft de gemeente een zelfstandige schakel tussen de Gemeente Noordwijk en de daarin gevestigde sportverenigingen.

Oproep vrijwilligers
Een succesvol toernooi organiseren is niet mogelijk zonder vrijwilligers. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan dit unieke jeugdevenement en live toptafeltennis wil kijken, kan mailen naar Robbert Stolwijk via: stolwijk@tafeltennis.nl.

In de aanloop naar het toernooi wordt er meer nieuws bekend over de details van het toernooi.

 

okt
17
do
ITTF Paratoernooi Finnish Open
okt 17 – okt 19 hele dag
ITTF Paratoernooi Finnish Open

De ITTF Finnish Open worden gespeeld van 17 tot en met 19 oktober in Lathi, Finland. Het is nog niet bekend welke Nederlanders meedoen, meer informatie is te vinden op de actuele site van de ITTF.

okt
18
vr
World Cup Women @ Chengdu, China
okt 18 – okt 20 hele dag
nov
1
vr
ITTF Dutch Open Para 2019 @ Pagedal
nov 1 – nov 3 hele dag

De ITTF Dutch Open Para Table Tennis worden gehouden van 1 tot en met 3 november 2019 in Stadskanaal. Veel toppers zullen dan naar Nederland afreizen voor dit Para Toernooi.

Het toernooi staat open voor Dames en Heren klassen 1 t/m 10 (1 t/m 5 betreft rolstoelers, 6 t/m 10 betreft staande spelers). Er is zowel een individueel als teamtoernooi. We verwachten ongeveer 200 deelnemers.

De organisatie en de locatie
Het evenement zal plaatsvinden op de locatie van vakantiepark, evenementenlocatie en Sportcentrum Pagedal. Dit is een veelzijdige locatie voor evenementen, recreatie en sport op de grens van Groningen en Drenthe. Door de combinatie van een groot sportcomplex, 150 bungalows, 50 appartementen, een luxe groepsaccommodatie en restaurants is Pagedal een perfecte locatie voor het toernooi: alles op één locatie. Pagedal was de afgelopen jaren bij diverse nationale en internationale sportevenementen (veelal para sporten) de locatie en partner van het event.

De NTTB is samen met Sportcentrum Pagedal verantwoordelijk voor de organisatie. Hiertoe zijn goede afspraken met elkaar gemaakt. De intentie is om het toernooi jaarlijks te organiseren.

Vrijwilligers
Voor de organisatie van het evenement is behoefte aan veel vrijwilligers. Heb je interesse om een leuke ervaring op te doen en een handje te helpen, dan kan je je nu al aanmelden bij toernooicoördinator Ineke de Graaf via graaf@tafeltennis.nl.

jan
22
wo
Olympisch Kwalificatietoernooi Team @ Gondomar, Portugal
jan 22 – jan 26 hele dag

The World Singles Qualification Event will take place in Doha, Qatar between 26 – 29 May 2020.