Calendar

jan
31
vr
Pingpong op de Dutch Open Darts @ De Bonte Wever
jan 31 – feb 2 hele dag

Bij de Dutch Open Darts in Assen is een stand van Kantinebaas aanwezig en kan je dus ook een potje pingpongen en je scores bijhouden met de Kantinebaas App, de leukste app om in beweging te komen op kantoor

Dutchopendarts

feb
5
wo
Start Oldstars tafeltennis Litac @ Litac
feb 5 @ 10:00 – 12:00
Start Oldstars tafeltennis Litac @ Litac

Tafeltennislegende Bettine Vriesekoop
bij kick-off OldStars tafeltennis bij Litac

Op woensdagmorgen 5 februari 2020 opent tafeltennisvereniging Litac haar deuren met de kick-off OldStars tafeltennis, een nieuw beweegaanbod voor 55-plussers uit de omgeving. Dit evenement wordt georganiseerd door Litac, de Nederlandse Tafeltennisbond en het Nationaal Ouderenfonds. Niemand minder dan tweevoudig Europees kampioen tafeltennis Bettine Vriesekoop is aanwezig. Zij is ambassadeur van OldStars tafeltennis en zet zich in om ouderen via haar geliefde sport in beweging te krijgen en fit te houden.

OldStars tafeltennis voor een betere levenskwaliteit voor ouderen
OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds) is een verzameling  van aangepaste spelvormen. Behalve OldStars tafeltennis is er ook OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball, OldStars walking korfbal en OldStars walking basketball. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië, waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden.

Kick-off Oldstars tafeltennis – woensdagmorgen 5 februari 2020
Tijdens deze ochtend nodigt de organisatie geïnteresseerden uit om OldStars tafeltennis te ervaren en in gesprek te gaan over de mogelijkheden van OldStars tafeltennis in ZoetermeerDeze kick-off is op 5 februari 2020  bij tafeltennisvereniging Litac, Varsseveldseweg 62A, 7131 JA Lichtenvoorde. Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar. Voor de deelnemers is er direct na afloop een lunch. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Programma:
10.00 uur          Koffie/thee en ontvangst
10.20 uur          Opening
10.30 uur          Officiële opening, introductie OldStars tafeltennis in de zaal
11.30 uur          Afronding in de zaal en omkleden
11.45 uur          Afsluiting met een lunch

OldStars tafeltennis is specifiek gericht op de doelgroep 55+ en is voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Voor deze activiteiten zijn niet alleen (oud)leden van de vereniging welkom, maar ook andere geïnteresseerden. Kom naar de kick-off en speel een potje pingpong met Bettine Vriesekoop!

De 100% ouderenvriendelijke sportomgeving

Met al deze aangepaste spelvormen in het programma OldStars willen het Nationaal Ouderenfonds en haar partners Menzis en Van Boxtel de komende twee jaar in totaal 180 nieuwe initiatieven in verschillende takken van sport ontplooien. Daarmee wil het Ouderenfonds via het verenigingsleven een bijdrage leveren aan een 100% ouderenvriendelijke sportomgeving in Nederland. In 2018 werd gestart met het ontwikkelen van starterspakketten voor sportverenigingen door heel het land en afgelopen jaar is OldStars Sport ontwikkeld. Voor deze verschillende initiatieven worden per tak van sport aangepaste spelregels ontwikkeld, is er aandacht voor de combinatie spelvorm/beweegvorm in het aanbod en biedt het programma een sociaal activeringsgedeelte. Het sociale aspect is namens minstens net zo belangrijk als het bewegen zelf.

feb
20
do
Masterclass NK Bedrijfstafeltennis @ Tafeltennis Zwolle
feb 20 @ 18:00 – 21:00
feb
23
zo
OTC Weesp @ TTV The Victory
feb 23 @ 10:30 – 17:45

Het OTC Weesp wordt gespeeld op zondag 23 februari in Weesp 2020. Deelname staat open voor alle tafeltennisveteranen, heren vanaf 40 jaar, dames vanaf 35 jaar. Men hoeft geen lid van OTC of NTTB te zijn.

Sluiting inschrijving
Vrijdag 21 februari 2020 om 23:59 uur of zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt
Inschrijvingskosten
OTC leden: EUR 4.-
Niet OTC leden
EUR 5.50 (€ 1,50 wordt afgedragen aan OTC Nederland).
Aanmelden via
https://forms.gle/p7qeAspNCxTnGCxS7

Per e-mail kan ook, in dat geval s.v.p. de volgende informatie verstrekken: voornaam, achternaam, man/vrouw, geboortedatum, e-mailadres, bij welke vereniging je speelt, welke klasse (voor zover van toepassing) en welke rating (eveneens voor zover van toepassing) je hebt. Deze informatie kunnen deelnemers mailen naar pfveth@pvmi.nl. 

mrt
1
zo
NK Bedrijfstafeltennis @ Landstede Zwolle
mrt 1 @ 11:00 – 17:30
apr
6
ma
Wereld Tafeltennisdag @ Hele wereld
apr 6 hele dag
Wereld Tafeltennisdag @ Hele wereld

Wereld Tafeltennisdag 2020

Op 6 april is het weer Wereld Tafeltennisdag. Een dag waarop we het plezier in het spelletje centraal stellen. Dit is de ideale dag om te laten zien hoe leuk onze sport is aan iedereen ter wereld! De leukste acties die onze tafeltennisleden organiseren en delen via het internet tijdens die dag gaan we weer belonen, houdt hiervoor de komende tijd onze site in de gaten!

Bekijk hieronder een terugblik op Wereldtafeltennisdag 2018

apr
17
vr
8e editie Koningsspelen
apr 17 hele dag

De achtste editie van de Koningsspelen vinden plaats op vrijdag 17 april 2020. Het sportieve oranjefeest voor alle basisscholen staat dan op het programma. Breng tafeltennis verder onder de aandacht en meld je aan de voor de Koningsmatch!

Het organiseren van de Koningsspelen is voor veel basisscholen een hele klus. Daarbij kunnen ze de hulp van lokale sportverenigingen goed gebruiken. Om scholen en verenigingen in de buurt eenvoudig aan elkaar te koppelen, is de Koningsmatch bedacht.

Via het online platform kun je eenvoudig aan basisscholen in de buurt laten weten dat jullie mee willen helpen. Zo help je niet alleen de school, maar laat je op een eenvoudige manier een grote groep kinderen kennismaken met onze sport en werf je misschien zelfs nieuwe leden!

Benieuwd hoe de Koningsmatch werkt? Bekijk dan hier de video of neem een kijkje op www.koningsspelen.nl/informatie/koningsmatch

Wat zijn de Konigsspelen?
De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. In 2020 vinden de Koningsspelen op vrijdag 17 april plaats. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.

Alle informatie over de Koningsspelen is te vinden op de website.

apr
19
zo
Open Akris Tafeltennis Kampioenschap @ Sportcentrum Nijmegen
apr 19 hele dag

Elk jaar organiseert Akris het Open Akris Tafeltennis Kampioenschap, het OATK, op het sportcentrum in Nijmegen. Eigenlijk begint het toernooi de avond ervoor al, want er wordt altijd met een grote groep uitgegaan. Ook eindigt het toernooi voor sommigen wat later dan verwacht, want er wordt een afsluitende barbecue gehouden bij café We Gaan Beginnen. Het maakt het OATK een van de gezelligere (studenten)toernooien van Nederland.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat tafeltennis vergeten wordt. Er is zowel een enkel- als een dubbeltoernooi, verdeeld in vier klassen. Van beginners tot landelijke spelers: iedereen kan op niveau wedstrijden spelen. Het publiek van het OATK is ook divers: veel studenten en (oud-)Akrissers, maar ook veel spelers die terugkomen voor de gezelligheid.

Het inschrijfformulier kun je hier downloaden, lees ook de uitgebreide brief over het toernooi.
Voor meer informatie, mail naar akrisoatk@gmail.com of zie www.nsttvakris.nl

Voor meer informatie, mail naar akrisoatk@gmail.com of zie www.nsttvakris.nl

mei
9
za
Internationaal toernooi bij Taveres
mei 9 – mei 10 hele dag

Dit studiejaar organiseert de Eindhovense studententafeltennisvereniging Taveres voor de 42e keer een internationaal studententafeltennistoernooi voor studenten uit heel Europa. Dit is het grootste studententafeltennis-toernooi van Europa en is toegankelijk voor spelers van alle niveaus. Naast toptafeltennis staat in dit weekend natuurlijk ook de gezelligheid centraal door middel van een groot feest. Deze unieke combinatie heeft de afgelopen keren garant gestaan voor een succesvol toernooi.

Deelname staat open voor alle studenten in Europa! Hoewel het toernooi voornamelijk is gericht op studenten, is het ook mogelijk voor niet-studenten om mee te doen.

Het toernooi zal plaatsvinden in het weekend van 9 en 10 mei 2020. Er is de mogelijkheid om vrijdagavond 8 mei al aan te komen en in Eindhoven te overnachten; de wedstrijden zelf beginnen op zaterdag om 9:00 en eindigen zondag rond 17:00.

Voor meer informatie: https://www.taveres.nl/itt/ of mail naar bestuur@taveres.nl

mei
30
za
Landelijke finale Basisscholenkampioenschap @ TTV Nieuwegein
mei 30 hele dag
Landelijke finale Basisscholenkampioenschap @ TTV Nieuwegein | Nieuwegein | Utrecht | Nederland

De landelijke finale van het Basisscholenkampioenschap, Table Stars The Battle, is op 30 mei in Nieuwegein

Vernieuwde landelijke finale Table Stars The Battle op 30 mei

Table Stars the Battle