Calendar

sep
26
za
Goedenavond Nederland
sep 26 @ 19:30 – 21:00

Goedenavond Nederland
Sporten kun je altijd, dus ook ’s avonds. Op zaterdagavond 26 september worden daarom in heel Europa (de Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese Week van de Sport) sportactiviteiten georganiseerd onder de noemer ‘BeActive Night’.

In Nederland organiseren we Goedenavond Nederland: een work-out in het teken van aangepast sporten. Deze work-out staat onder leiding van oud-atlete Olga Commandeur, bekend van het tv-programma Nederland in Beweging en Lienke de Jong, founder van Dear Good Morning. Vanuit huis kun je meedoen met de grootste online work-out van Nederland en ervaren hoe het voelt om te sporten met én zonder een beperking. Dus kun jij tien keer blind hooghouden of opdrukken met één hand? Doe mee, zaterdag 26 september om 19.30, live via de kanalen van NOC*NSF op Instagram, Facebook en Youtube!

Wat is de Europese BeActive Night?
Elke dag van de Europese Week van de Sport heeft een thema. Op zaterdag 26 september is dat #BeActive Night. Het doel van dit avondvullende evenement is duidelijk: laten zien dat het niet uitmaakt op welk tijdstip of op welke plek je gaat sporten, want er is voor elke Europeaan altijd gelegenheid om te bewegen. “De #BeActive Night zorgt voor verbinding, omdat de deelnemers zich onderdeel van een grotere gebeurtenis voelen,” zo vult Herbert Wolff, directeur Internationale Relatief van NOC*NSF, aan. “In 2015 deden vijf miljoen mensen mee aan de eerste editie van de Europese Week van de Sport, vorig jaar waren dat er ruim vijftien miljoen. Zij deden mee aan ruim 28.000 evenementen. Dat zijn natuurlijk geweldige cijfers, maar een week sporten om er vervolgens weer 51 weken te gaan wachten is niet wat we willen. Een week is ook dit jaar wel weer genoeg om naast de boodschap ook iets teweeg te brengen. Daar gaan we met elkaar dus weer voor!”

De Europese Week van de Sport is een initiatief van de Europese Commissie, terwijl de NOC*NSF Nationale Sportweek wordt gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Samen kunnen we Europa inspireren om meer te bewegen! Let’s #BeActive!

Kijk voor meer informatie op www.ec.europa.eu/sport/week

Live Chat
okt
4
zo
Henk van Rijn paratoernooi in Den Bosch @ TTV Never Despair
okt 4 @ 10:00 – 14:00

Stichting RRT houdt bij Never Despair het eerste Henk van Rijn/para-toernooi van het nieuwe seizoen op zondag 4 oktober en houdt natuurlijk rekening met de corona-protocollen. Er kunnen maximaal 25 spelers meedoen. De inschrijving sluit binnenkort, er is nog plaats. Lees ook zorgvuldig het coronaprotocol van Never Despair.

 

nov
5
do
Dutch Open Para Training camp (geanuleerd) @ Pagedal
nov 5 – nov 8 hele dag

Er komt definitief geen alternatieve Dutch Open Para in november 2020 in verband met corona. De NTTB heeft deze beslissing gemaakt na overleg met onder meer de Internationale Tafeltennisbond en NOC*NSF. Wel wordt er gekeken of er een internationaal trainingskamp kan plaatsvinden in Stadskanaal in de periode van 5 tot en met 8 november. Lees verder in het bericht hieronder.

Geen alternatieve Dutch Open Para 2020

 

mrt
20
za
Para Ranglijst Toernooi Duiven
mrt 20 @ 07:46 – 08:46
Para Ranglijst Toernooi Duiven

Het Para Ranglijst Toernooi Duiven wordt gespeeld op 20 maart 2021.

mei
9
zo
NJK Para
mei 9 @ 07:54 – 08:54
NJK Para

Het NJK Para wordt gespeeld op 9 mei 2021.

mei
29
za
NK Paratafeltennis
mei 29 @ 07:57 – 08:57
NK Paratafeltennis

NK Paratafeltennis op 29 mei 2020.

jun
11
vr
Special Olympics Nationale Spelen Den Haag @ Den Haag
jun 11 – jun 13 hele dag

Den Haag had in juni 2020 het toneel moeten zijn voor ruim 2.000 Nederlandse sporters met een verstandelijke beperking. Vanwege de COVID-19 (coronavirus) maatregelen werden de Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020 dit jaar helaas afgelast. De Nationale Spelen zijn nu officieel verplaatst naar 11 tot en met 13 juni 2021, als de maatregelen van het kabinet dat tegen die tijd ook toelaten. Dat maakte Sportwethouder Hilbert Bredemeijer bekend tijdens de eerste online editie van Unified Moves van Special Olympics Nederland.

Over de Special Olympics
De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland.Tijdens de Nationale Spelen wordt Den Haag bezocht door ruim 2.000 sporters en 750 begeleiders. Drie dagen lang worden in Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en andere Haagse sportaccommodaties wedstrijden georganiseerd in maar liefst achttien takken van sport. De Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2021 vindt plaats van 11, 12, 13 juni 2021. Ga voor meer informatie naar www.specialolympics2020.nl.