Q&A’s

Veelgestelde Vragen over het Digitale Wedstrijd Formulier

De vragen en antwoorden worden regelmatig aangevuld en zullen t.z.t. in verschillende categorieën worden gebundeld.

Q: Is het gebruik van de NTTB app/DWF tijdens de voorjaarscompetitie 2020 verplicht?
A: Nee. Het gebruik van het DWF is optioneel, het is een pilotfase. Het papieren formulier blijft verplicht (daar waar het nu ook verplicht is).

Q: Is de NTTB app al beschikbaar?
A: Nee. Zie het bericht van 21 januari.

Q: Geldt de NTTB app voor alle gebruikers of worden een aantal mensen hiervoor benaderd?
A: Iedereen kan de app gebruiken. Iedereen met een bondsnummer en (geldig) e-mailadres in NAS kan ook inloggen en meer functionaliteiten zien.

Q: Is het de bedoeling dat de spelers zelf de scores in gaan voeren of blijft dit de taak van de wedstrijdsecretarissen?
A: De spelers voeren zelf de score in. De tegenstander heeft tot zondagavond 23:59 de tijd om de uitslag te bevestigen of om melding te maken van een incorrecte uitslag. Indien er niet wordt bevestigd/geprotesteerd voor die tijd, dan wordt de uitslag automatisch definitief. De wedstrijdsecretaris kan overigens de hiervoor genoemde taken ook uitvoeren voor teams van zijn/haar vereniging.

Q: is het voor verenigingen nog mogelijk om in NAS bij de invoer van de teamsamenstelling invoer DWF op ‘ja’ te zetten?
A: Nee, maar de Tafeltennisbond zal ervoor zorgen dat dit bij alle verenigingen op ‘ja’ komt te staan. Dit is ook het geval als afdelingen de autorisatie op ‘afdeling’ hebben gezet. Dit zal gewijzigd worden in ‘vereniging’. De wedstrijdsecretaris kan dit daarnaast op elk moment en per teamlid aanpassen.

Q: Kan deze app ook gebruikt worden in combinatie met het elektronisch telbord?
A:  Ja, dat is een geïntegreerde functie.

Q: Kan ik ook TTapp blijven gebruiken?
A: Het delen van informatie tussen NAS (NTTB) en TTapp is tot 2021 gegarandeerd.

Q: Kan ik het elektronisch telbord ook met TTapp blijven gebruiken?
A: Er verandert er in 2020 niets aan de werking van TTapp in relatie tot het score-board. Veel clubs in de Ere- en Eerste divisie hebben het digitaal scorebord gekocht. De digitale scoreborden van score-board.nl zullen daarom zowel TTapp als DWF ondersteunen.

Q: Welke functionaliteiten zitten in de nieuwe NTTB app?
A: De NTTB app maakt gebruik van de data uit NAS en toont deze op allerlei manieren, bijvoorbeeld de historie van gespeelde wedstrijden (zowel competitie als toernooien). In de komende periode zullen we meer vertellen over de functionaliteiten en als de app live is kan iedereen het zelf ontdekken.

Q: Ik ben wedstrijdsecretaris en niet in het bezit van een mobiele telefoon (smartphone) of tablet. Kan ik mijn werk dan wel gewoon blijven doen?
A: Tijdens de komende voorjaarscompetitie kan de wedstrijdsecretaris de formulieren in NAS nog gewoon op de ‘oude’ manier invullen. Daarin verandert niets. Indien een team het DWF heeft ingevuld, hoeft de wedstrijdsecretaris niets te doen, ook geen bevestiging in NAS. Voor elk team dat het DWF niet gebruikt, vult de wedstrijdsecretaris de resultaten wel in zoals nu. Daar is geen smartphone of tablet voor nodig.

Q: Kan ik printen vanuit de NTTB app?
A: Nee, het is niet mogelijk om pagina’s vanuit de app te printen.

Q: Er zijn meerdere (jeugd)wedstrijden tegelijkertijd bezig. Kan één iemand van alle wedstrijden de uitslagen invoeren?
A: Ja, per team kan een persoon (of meerdere personen) zoals een ouder/begeleider rechten krijgen voor het invullen van de uitslagen.

Q: Is een continue internetverbinding nodig?
A: Bij het invullen van de spelers is een actieve verbinding nodig, omdat een controle plaatsvindt. De scores kunnen ingevuld worden zonder verbinding. Ze worden doorgestuurd zodra er weer een verbinding is.

Ook een vraag? Mail!