Afgelopen zomer heeft het Digitale Wedstrijdformulier in de landelijke competities en alle competities in de afdeling Holland-Noord, het traditionele papieren wedstrijdbriefje vervangen. Het invoeren van de uitslagen kan in deze competities alleen nog digitaal. Inmiddels zijn de eerste vier speelronden afgerond en heeft de NTTB App werkgroep deze eerste periode geëvalueerd.

Al met al zijn de ontwikkelingen positief. Het invoeren van de uitslagen verloopt in vrijwel alle gevallen goed en de koppeling met het NAS-systeem (NTTB Administratie Systeem) is optimaal. De rechten voor het beheer (Wedstrijdsecretarissen, Non Playing Captain /NPC) en de ondersteuning van de competitieleider is verder ontwikkeld. Tevens weten gebruikers onze helpdesk (dwf@tafeltennis.nl) te vinden voor technische ondersteuning.

Cijfers
Dat de NTTB App / DWF goed functioneert is terug te zien in de cijfers. Op dit moment zijn over alle NTTB-competities ruim 3100 van de 5300 wedstrijden via het DWF ingevoerd (57%). In de landelijke competities en Holland-Noord liggen de aantallen uiteraard vele malen hoger:

Ook in de andere afdelingen ligt het DWF gebruik vele malen hoger als in de voorjaarscompetitie. Een korte opsomming:

Oost 59%
West 58%
Noord 52%
Midden 44%
ZuidWest 42%
Gelre 40%
Limburg 24%

De toename van zowel het aantal gebruikers als het gebruik van het DWF zorgt voor hogere piekbelasting, met name op vrijdagavond en zaterdag. Deze piekbelasting zorgde er recentelijk nog voor dat de server tijdelijk (ca. een half uur) minder goed bereikbaar was. Daarom gaan we de technische capaciteit vergroten.

Daarnaast blijven wij de NTTB App door ontwikkelen om deze gebruiksvriendelijker te maken. Voor spelers, voor wedstrijdsecretarissen en competitieleiders. De feedback die we ontvangen via onze helpdesk wordt daarom bijzonder gewaardeerd!

Oproep aan spelers/NPC: Bevestig de uitslag! (voorheen: de handtekening)

  1. Na afloop van de wedstrijd rondt één speler/NPC van het ene team het DWF volledig af door eventuele opmerkingen in te voeren en het formulier te verzenden. Daarna zijn geen wijzigingen meer mogelijk.
  2. Daarna gaat één speler/NPC van het andere team op zijn eigen telefoon/tablet naar NTTB App – ‘Mijn Wedstrijden’. Hier plaatst de speler/NPC eventuele opmerkingen of ‘niet akkoord met uitslag’, met vermelding redenen. Vervolgens bevestigt de speler/NPC het formulier. Hiermee is digitaal ‘de handtekening’ gezet.
  3. De wedstrijdsecretaris en de competitieleider zien eventuele opmerkingen en kunnen actie ondernemen.
  4. Als het andere team niet bevestigt kan de wedstrijdsecretaris wel verder. De competitieleider behandelt dit als een ‘niet ondertekend wedstrijdformulier’ conform de afspraken binnen de betreffende competitie.

 

Oproep aan de verenigingen

Zorg ervoor dat de ledenadministratie in NAS op orde is, met de juiste mailadressen van de leden. Het gebruik van de NTTB App is gekoppeld aan het mailadres wat is geregistreerd in NAS.

 

Vragen over de NTTB App?
Zie https://www.nttb.nl/nttb-app of neem eens een kijkje op de special Q&A pagina: https://tafeltennis.nl/competitie/nttbapp-dwf-qas.

Je vindt hier ook meer informatie over bijvoorbeeld de livescoring, de digitale ledenpas en de agenda/planning functie.