Na een enorm spannende halve finale in de Kampioensgroep stond op Hemelvaartsdag de finale tussen Rijnsoever/Scylla en TTV Avanti op het programma. In een sfeervolle hal bij TTV Hilversum ontvouwde zich een heerlijke finaleronde. Uiteindelijk trok TTV Avanti aan het langste eind door de finale met 6-3 te winnen. Avanti mag zich Landskampioen 2023/2024 bij de jeugd noemen.

De teams voor aanvang van de finale

Nadat Rijnsoever/Scylla als thuisspelende vereniging uit de loting kwam, gaven beide teams hun opstelling door. Bjorn de Klerk en Razvan Friptu beten het spits af. Ondanks twee hele spannende games wist Razvan met 3-0 te winnen. De tweede wedstrijd eindigde eveneens in 3-0, maar de winst ging dit keer naar Imre Hedemann voor Rijnsoever/Scylla.

Tijdens de reguliere competitie speelden beide verenigingen ook tegen elkaar. Toen werd het 9-1 voor Rijnsoever/Scylla, waarbij 7 wedstrijden over de volle vijf games werd gespeeld en Rijnsoever/Scylla won er hier 6 van. De uitslag van de finale leverde een flink minder vertekend beeld op, waarbij Avanti dit keer de sterkste bleek in de wedstrijden over 5 games.

De volgende twee wedstrijden werden een titanenstrijd. In de derde enkelwedstrijd stonden Jitte de Klerk en Yunah Ritzerveld tegenover elkaar. Na een 2-0 achterstand in games werd de wedstrijd door Yunah met 3-2 gewonnen en kwam Avanti met 2-1 in wedstrijden voor. Naarmate de wedstrijden vorderden nam de sfeer ook toe. Vele toeschouwers waren op de finale afgekomen.

De dubbel tussen Rijnsoever/Scylla en Avanti

De meest spectaculaire wedstrijd van de dag werd de dubbel. Bjorn en Imre namen het op tegen Razvan en Yunah. Om de stand weer gelijk te trekken moesten Bjorn en Imre winnen. Ze kwamen van een 2-0 achterstand terug tot 2-2. Het publiek ging uit zijn dak en de trommels en toeters waren goed te horen. In de vijfde game kreeg Rijnsoever/Scylla twee matchpoints om gelijk te komen. Ze wisten deze alleen niet te verzilveren en Avanti trok de dubbel met 12-10 in de vijfde game naar zich toe, waarmee zij op een 3-1 voorsprong kwamen.

De sfeer zat er goed in bij TTV Hilversum

Na een korte pauze stonden er verder alleen nog enkelpartijen op het menu. De eerstvolgende enkel werd weer een wedstrijd met close games. De twee laatste games werden beide 12-10, waarvan er één naar Rijnsoever/Scylla ging en één naar Avanti. De eerste twee games werden door Razvan gewonnen en won hij de wedstrijd met 3-1. Met deze overwinning liep Avanti uit naar 4-1. En zelfs naar 5-1 door een 3-0 overwinning van Yunah Ritzerveld op Bjorn de Klerk.

Rijnsoever/Scylla gaf zich niet gewonnen, want de volgende twee enkelwedstrijden werden een prooi voor het gecombineerde competitieteam uit Katwijk en Leiden. Beide wedstrijden werden afgetekend met 3-0 gewonnen en dat bracht de tussenstand op 3-5. De negende wedstrijd ging tussen Jitte de Klerk en Razvan Friptu.

Een vliegende Jitte de Klerk in actie

Opnieuw ontketende zich een ware titanenstrijd. Razvan kwam met 2-0 in games voor en leek op weg naar een overwinning en daarmee de winst van de Kampioensgroep. Alleen Jitte gaf absoluut niet op, won de derde game en had kansen om de stand op 2-2 te brengen.

Met het publiek op de banken ontstond een prachtige apotheose. Uiteindelijk werd het in de vierde game beslist en won Razvan met 13-11. Dat bracht de stand op 3-6 en dus kon Avanti feestvieren. We waren vanmiddag getuige van een geweldig gevecht bij TTV Hilversum met TTV Avanti als uiteindelijke winnaar van de Kampioensgroep. Gefeliciteerd!

De nummers één en twee van de Kampioensgroep bij elkaar