Veelgestelde Vragen over de NTTB App en het Digitaal Wedstrijdformulier

Op 1 juni 2020 is de NTTB App gelanceerd. Begin september 2020 is de competitie gestart.

Met de introductie van de NTTB App en de pilot met het Digitale Wedstrijdformulier (DWF) zitten we in de ‘live’ testfase. Na tests in het voorjaar met een beperkt aantal testers, ‘dummy’-wedstrijden én los van de echte wedstrijdadministratie, testen we nu in het echt. Veel gebruikers en veel wedstrijden tegelijk en ‘live’ koppeling met NAS levert nieuwe inzichten en uitdagingen op. We gaan door met de live test, net zolang tot het systeem tot volle tevredenheid werkt. Daarna start de definitieve invoering, uiteraard in overleg met de competitieleiders.

Sinds de start van de competitie zien we een grote toename van het aantal downloads en registraties in de NTTB App. Er wordt al veel gebruik gemaakt van het digitaal wedstrijdformulier (DWF) en we hebben ook al veel feedback ontvangen. Deze feedback helpt ons enorm om het DWF te verbeteren. De komende weken blijven we ons met veel energie richten op het goed functioneren van het DWF.Omdat het digitale wedstrijdformulier in een pilotfase zit is tijdens de pilot het papieren formulier leidend. Dit betekent dat dit volledig ingevuld dient te worden. Daarna dient het conform de afspraken verwerkt te worden, zoals gecommuniceerd door de betreffende competitieleider.

In deze Q&A geven we een reactie op veelgestelde vragen over de DWF functie. Veelgestelde vragen over de Ledenpas vind je hier.

Staat je vraag er niet bij, mail je vraag of feedback over de NTTB App aan ons.

Gebruikte afkortingen
DWF: digitaal wedstrijdformulier
NAS: NTTB Administratie Systeem
WS: wedstrijdsecretaris
CL: competitieleider
NPC: non playing captain (aanvoerder/coach/begeleider)

NTTB App 

Is de app ook op een computer te benaderen?

Voorlopig is de NTTB App alleen via de app (telefoon en tablet) beschikbaar. Toegankelijkheid via een website staat gepland voor 2021.

Welke iOS en Android versies worden ondersteund?

Vanaf iOS 8 (door Apple bepaald) en Android 6.

Hoe maken spelers een account aan?

De NTTB App is beschikbaar voor iedereen. NTTB-leden kunnen aanvullend inloggen om gebruik te kunnen maken van zowel het digitale lidmaatschapsbewijs (ledenpas) als het digitale wedstrijdformulier. Registreren kan met het bondsnummer en het e-mailadres dat door de ledenadministrateur van de vereniging in NAS geregistreerd is. Na registratie ontvang je een e-mail met de link om de eerste keer in te loggen (op de telefoon of tablet). Als je niet weet met welk e-mailadres je in NAS staat, neem dan contact op met de ledenadministrateur van je vereniging. Als je geen e-mail ontvangen hebt controleer dan eerst je spam-box. Als hier ook niets in zit, neem dan contact op met DWF@tafeltennnis.nl.

Hoe reset je een wachtwoord?

Dit kan op het startscherm van de app, hier kom je door uit te loggen. Vul je bondsnummer in en klik op “Ik ben mijn wachtwoord vergeten”. Je ontvangt dan een e-mail met een link.

Worden er nog functies toegevoegd aan de NTTB App?

De NTTB App ontwikkeling is in volle gang. Op dit moment ligt de focus volledig op de pilot met het digitale wedstrijdformulier. Deze functionaliteit en het bedieningsgemak hebben de hoogste prioriteit gekregen. Later volgt meer aandacht voor de lay-out en de ontwikkeling en ingebruikname van andere functies. Input vanuit de pilotfase wordt meegenomen in de lijst met ontwikkelingen.

Is er een Helpdesk?

Ja, zie https://tafeltennis.nl/helpdesk-nttb-app/. Deze is Helpdesk is voor technische vragen. Voor inhoudelijke vragen over de competitie kun je als speler contact opnemen met de wedstrijdsecretaris van je vereniging. De wedstrijdsecretaris kan contact opnemen met de betreffende competitieleider.

Hoeveel mensen hebben de NTTB App gedownload, hoeveel mensen hebben zich geregistreerd en hoeveel procent van de wedstrijden wordt via de NTTB App ingevuld?

De NTTB App was op 1 oktober 2020 al ruim 4200 keer gedownload. Het aantal registraties was op 1 oktober ongeveer 2700. Tot de huidige lockdown zijn er 5444 competitiewedstrijden gespeeld. Hiervan heeft NAS 1766 keer gegevens via de NTTB App ontvangen.

Moeten de verenigingen in de toekomst betalen voor het gebruik van de NTTB App?

Nee

Waar kan ik feedback leveren om de NTTB App verder te verbeteren?

Dit kan via de Helpdesk, zie https://tafeltennis.nl/helpdesk-nttb-app/. Bij voorkeur via e-mail, indien mogelijk stuur dan een screenshot mee. Alle feedback (correcties, verbeteringen in de gebruikersvriendelijkheid, overige tips) is welkom.

Q&A Ledenpas

Is de NTTB App met lidmaatschapsbewijs een vervanging bij eredivisie voor de fysieke ledenpas?

Ja. Niet alleen voor de eredivisie, maar voor alle leden is dit het bewijs van lidmaatschap van de NTTB.

Ik kan/wil niet registreren omdat ik geen smartphone (te lage iOS/Android versie). Kan ik wel competitie spelen?

Ja, je kunt gewoon competitie spelen. Het wedstrijdformulier kan ingevuld worden door een teamgenoot of NPC. Ook blijft de mogelijkheid om het rechtstreeks in NAS in te vullen (door de wedstrijdsecretaris). Het papieren formulier zal na de pilot niet meer leidend zijn, maar kan op de club gebruikt worden, zodat de uitslagen later ingevoerd kunnen worden.

Ik kan/wil niet registreren omdat ik geen smartphone heb of een smartphone met een te lage iOS of Android versie. Hoe kan ik mijn lidmaatschapskaart tonen?

Naast de digitale ledenpas is de fysieke ledenpas nog geldig. Als je geen ledenpas hebt en geen toegang hebt tot je digitale ledenpas kun je een e-mail sturen naar NAS@tafeltennis.nl. Je ontvangt dan een vervangend bewijs van lidmaatschap.

Digitaal wedstrijdformulier (DWF)

Wie kan het wedstrijdformulier invullen?

Spelers en NPC’s (coaches/begeleiders) kunnen het wedstrijdformulier invullen als de competitieleider het voor de betreffende competitie of klasse heeft toegestaan en als de wedstrijdsecretaris van de vereniging autorisatie heeft gegeven. Net als bij het papieren formulier geldt dat er maar één digitaal wedstrijdformulier ingevuld kan worden. Vooraf kan afgesproken worden of het thuisspelende team of het uitspelende team het wedstrijdformulier invult. De (game-)uitslagen kunnen dus op slechts één telefoon ingevuld worden. Ook het afronden van de wedstrijd (bevestigen uitslag en plaatsen van opmerkingen) wordt op deze telefoon gedaan.

Hierover krijgen we veel vragen. Dit heeft te maken met de reglementen, hier moet eerst een passende oplossing voor gevonden worden. Gedurende de pilot blijven we zoeken naar manieren om dit proces eenvoudiger te maken.

Wanneer kan ik het digitale wedstrijdformulier invullen?

Vanaf de speeldag tot zondagochtend. Houd er rekening mee dat de wedstrijdsecretaris tijd nodig heeft om de wedstrijd te bevestigen.

Hoe kan ik de wedstrijd volgen?

Het is mogelijk om het verloop van de wedstrijd te volgen. Navigeer naar de wedstrijd via het poule overzicht. Dit kan vanuit het overzicht van jouw club, de poule van je eigen team of via de navigatie op de homepagina van de NTTB App (zoek de juiste competitie op). Selecteer de wedstrijd om de scores te volgen.

Wat moet je doen bij technische problemen/storingen?

Een papieren formulier met handtekening kan altijd nog (binnen de club) gebruikt worden. De wedstrijdsecretaris van de vereniging moet zorgen dat de resultaten op tijd in NAS of in de NTTB App ingevuld en bevestigd worden.

Moet je nog steeds papieren wedstrijdformulieren invullen en opsturen? Of scannen en mailen? Wanneer wordt het DWF ingevoerd?

Omdat het digitale wedstrijdformulier in een pilotfase zit is tijdens de pilot het papieren formulier leidend. Dit betekent dat dit volledig ingevuld dient te worden. Daarna dient het conform de afspraken verwerkt te worden, zoals gecommuniceerd door de betreffende competitieleider. We gaan door met de live test, net zolang tot het systeem tot volledige tevredenheid werkt. Daarna start de invoering, in overleg met de competitieleiders.

Aan wie kan ik inhoudelijke vragen over de competitie stellen?

De Helpdesk van de NTTB App is voor technische vragen. Voor inhoudelijke vragen over de competitie kun je als speler contact opnemen met de wedstrijdsecretaris van je vereniging. De wedstrijdsecretaris kan contact opnemen met de betreffende competitieleider.

Geldt de NTTB App voor alle gebruikers?

Iedereen kan de NTTB App gebruiken en downloaden. Iedereen met een (geldig) bondsnummer en werkend e-mailadres in NAS kan ook inloggen en meer functionaliteiten zien.

Wordt er bij een invaller rekening gehouden met eventuele ratingregels binnen een afdeling (naast de nog niet gebruikte invalverboden)?

Elke competitieleider communiceert over de in zijn of haar competitie geldende invalverboden. In het geval van de afdelingen West, Midden en Noord en in de landelijke competitie zijn de invalverboden opgenomen in de NTTB App.

Kunnen we de standen (rechtstreeks) op de websites plaatsen?

Nog niet. Er komt een link om real-time resultaten te volgen, om in te bouwen op de website van de vereniging of om op een scherm op locatie te presenteren. Vergelijkbaar met Eredivisie Live-Score op www.tafeltennis.nl.

 

Kun je het hele formulier wissen en opnieuw beginnen?

Dit kan. Diegene die de wedstrijd invult (voordat deze is bevestigd) kan kiezen bij het terug navigeren naar de wedstrijd voor ‘invullen’ of ‘doorgaan met invullen’. Bij de 2de keuze ga je verder, bij de eerste keuze begin je helemaal opnieuw.

Kun je foutief ingevulde gegevens herstellen?

Dit wordt meegenomen in de verdere ontwikkeling. Zolang de totale wedstrijd nog niet is bevestigd kunnen alle uitslagen nog hersteld worden.

Als ik niet zo’n mooi digitaal scorebord heb maar gewoon het papieren wedstrijdformulier, dan vul ik gewoon de uitslag in in de NTTB App. Is dat correct?

Ja

Moet je het niet gewoon verplichten om de volledige uitslag in te vullen?

Tijdens de pilot is het papieren formulier leidend. De wedstrijdsecretaris moet de ingevulde uitslag controleren en vervolgens accepteren zodat het definitief in NAS is ingevoerd. De competitieleider heeft de eindcontrole bij het gelijk eindigen in de poule. Als alle games in NAS zijn ingevuld is dit eenvoudig te controleren. Als dat niet het geval is moeten alle wedstrijdformulieren bekeken worden. Als deze niet zijn opgestuurd naar de competitieleider moeten deze alsnog opgevraagd worden. Afspraken over het wel of niet opsturen van de wedstrijdbriefjes zijn per competitie bepaald. Na de pilot wordt het invullen van de game-standen verplicht.

Kunnen beide teams opmerkingen sturen of alleen de thuisvereniging?

Beide teams kunnen dit invullen, maar het team dat het eerst op ‘bevestiging’ drukt, stuurt de resultaten naar NAS. Het andere team heeft dan nog de mogelijkheid om opmerkingen te geven. Ook de wedstrijdsecretaris kan nog een opmerking toevoegen.

Kan ik ook TTapp blijven gebruiken?

TTapp werkt net zoals voorheen, maar alleen met de NTTB App worden de resultaten naar NAS geschreven.

Welke functionaliteiten zitten in de nieuwe NTTB App?

De NTTB App maakt gebruik van de data uit NAS en toont deze op allerlei manieren, bijvoorbeeld de historie van gespeelde wedstrijden (zowel competitie als toernooien).

Er zijn meerdere (jeugd)wedstrijden tegelijkertijd bezig. Kan één iemand van alle wedstrijden de uitslagen invoeren?

Ja, als iemand de rechten heeft voor meerdere wedstrijden kan hij deze tegelijkertijd invullen.

Is een continue internetverbinding nodig?

Bij het invullen van de spelers is een actieve verbinding nodig, omdat een controle plaatsvindt. De scores kunnen ingevuld worden zonder verbinding. Ze worden doorgestuurd zodra er weer een verbinding is. Voor het afronden van het formulier is weer een internetverbinding nodig.

Als het team bij opmerkingen niets ingevuld heeft kan de wedstrijdsecretaris die dan naderhand nog invullen?

Beide teams kunnen in DWF opmerkingen zetten. De wedstrijdsecretaris kan opmerkingen in NAS toevoegen.

Moet de tegenstander het formulier goedkeuren voordat afgesloten wordt?

Tijdens de pilot is bevestiging door het andere team niet verplicht. Het andere team kan wel opmerkingen geven. De wedstrijdsecretaris van het thuisspelende team moet de wedstrijd goedkeuren (zoals voorheen).

Hoe vul je in als een team niet op komt dagen?

Alleen bij de opmerkingen. De wedstrijdsecretaris moet daarna actie ondernemen.

Controleert de NTTB App ook de invalverboden?

Alleen als de CL dat wil. Tot nu is dit het geval in de afdelingen West, Midden en Noord en in de landelijke competitie.

Houdt de app ook bij hoeveel invalbeurten iemand al heeft gehad?

Nee

Stel dat dubbel voorlopig uit wedstrijdschema’s worden gehaald, kan de app eenvoudig een wedstrijdtype toevoegen?

De NTTB App neemt alle schema’s uit NAS over. Indien er geen dubbel wordt gespeeld zal het schema dus zonder dubbel zijn.

Hoe verloopt de uiteindelijke invoering van het DWF?

Dit zal in overleg met de afdelingen gebeuren. Voor de invoering zijn nog wat aanpassingen in de reglementen vereist.

Wat zijn de grootste hobbels voor de invoering van het DWF?

Er zijn nog aanpassingen nodig om het digitale wedstrijdformulier leidend te laten zijn, onder andere betreffende het reglementair corrrect invoeren en ondertekenen van het formulier. Daarnaast zijn er nog meer testresultaten nodig om te garanderen dat alles 100% werkt

Wordt de samenwerking met de TTapp behouden?

Ja, er zijn afspraken gemaakt met de ontwikkelaar van TTapp om de gegevens uit NAS beschikbaar te blijven stellen.

Is het niet handiger dat resultaten zowel via TTapp als via de NTTB App doorgegeven kunnen worden aan NAS?

De TTapp werkt als voorheen, maar alleen met de NTTB App is het mogelijk om gegevens naar NAS te schrijven. Het is van belang dat op 1 plek te zien is wat de vastgestelde uitslag is, wie de aanvoerder was, wie gespeeld hebben, enz. Het is lastig om dat vanuit verschillende apps te doen. Er wordt nog gewerkt aan de reglementair correcte wijze van de invoer van het formulier in de NTTB App, het maken van opmerkingen en het bevestigen (accorderen/ondertekenen) van het digitale formulier door de aanvoerders van de teams. De rol van de wedstrijdsecretaris en de competitieleider is als voorheen. In de huidige testfase (waar het papieren formulier leidend is) hebben we diverse keren verschillen geconstateerd tussen de informatie in TTapp en het papieren wedstrijdformulier. Er is een eenmalige actie geweest om de gamestanden van oude wedstrijden via TTapp naar NAS te schrijven. Deze resultaten zijn echter niet formeel geverifieerd. Het papier was hier leidend. In Midden is een bekercompetitie die nu al in de TTapp werkt. Deze bekercompetitie is echter formeel een toernooi, geen competitie.

Planning Wedstrijden

Wat zijn de functies in de agenda?

In de agenda kun je plannen wie welke wedstrijd speelt en afspraken registreren wie er zal rijden. De NPC heeft ook toegang tot de agenda van het team.

Hoe kun je de planning in je agenda zetten? Hoe kun je de planning delen met teamgenoten en NPC’s?

In de planningskaart en bij de wedstrijd op het Home scherm zit een icoontje om de uitnodiging naar jezelf te sturen via e-mail en van daaruit in de agenda te plaatsen. Ook teamgenoten en NPC’s kunnen de wedstrijd naar het eigen e-mailadres sturen om in de agenda te zetten.

 

Hoe moet je een invaller inplannen?

Je kunt een invaller niet meenemen in de planning in de NTTB App.

Wordt de ingevulde speelagenda gedeeld met Outlook?

Ja, door op een icoontje te drukken. Zie de Help in de NTTB App.

Kan ik ook voor andere teamspelers een planning maken?

Ja, de planning kan voor het hele team ingevuld en aangepast worden.

Als een wedstrijd gespeeld is, dan verdwijnt deze uit het planning scherm. Kan ik niet meer terugzien wie er bijvoorbeeld gereden heeft?

Dit wordt meegenomen in de ontwikkeling.

Het plannen van het team gebeurt per wedstrijd. Kan ik ook een totaaloverzicht zien? Wie speelt hoe vaak uit/thuis en wie rijdt hoe vaak?

Dit is zichtbaar.

Zijn beslissingswedstrijden ook zichtbaar in de planning?

Ja, alles wat in NAS wordt gepland komt terug in DWF.

Kunnen spelers een push bericht krijgen 1 uur na aanvang van de wedstrijd als dan nog niets is ingevuld?

Nee, dit kan niet tijdens de pilot. Dit is technisch wel mogelijk, maar moet eerst reglementair opgelost worden en wordt meegenomen in de ontwikkeling van de app.

Krijg je pushmeldingen wanneer er veranderingen in de poule zijn?

Nog niet, is wel gepland

Digitale scoreborden en livescoring

Kan deze app ook gebruikt worden in combinatie met het elektronisch telbord?

Ja, dat is een geïntegreerde functie. Zie de meest recente versie van het score-board voor het koppelen van de app aan het telbord.

Hoe koppel ik livescore aan videostreaming?
Hoe verbind ik de NTTB App met het digitale scorebord?

De NTTB App kan ook verbonden worden met het digitale scorebord van score-board, net als de TTapp. Daarvoor moet wel een instelling van het scoreboard aangepast worden bij het eerste gebruik. Dit kan via de webbrowswer interface van het bord.

Open een browser en type het IP-adres van het bord in (het ip-adres is te zien wanneer je het scorebord aan zet). Log in in met de admin credentials, deze staan in de handleiding van het score-board. Op het inlogscherm is te zien met welke app het bord is verbonden: TTapp.nl, de NTTB App of de MQTT server. Wanneer je de verbinding wilt wijzigen ga je naar ‘Score-board instellingen’ in het menu overzicht. 

Wijzig de geselecteerde server naar ‘NTTB App’ (let op: het bolletje staat achter de servernaam) en druk daarna op ‘Submit’ om de aanpassing op te slaan. Hierna zal het scorebord automatisch herstarten en is het verbonden met de NTTB App. Het bord kan nu verder ingesteld worden via de NTTB App.

Hoe activeer je het scorebord?

Door het IP-adres van het scorebord te invullen. Indien je het score-board eerder met TTapp hebt gebruikt dien je deze ‘om te zetten’. Dat kan door in te loggen op het score-board d.m.v. het IP-adres. Zie de meest recente versie van de handleiding van het score-board voor de juiste stappen om de NTTB App te koppelen.

 

Kan het activeren van het scorebord niet met 1 knop?

Nee. Op Apple devices is discovering WiFi niet toegestaan.

Moeten alle verenigingen gebruik gaan maken van het digitale telbord?

Nee.

Kan ik het elektronisch telbord ook met TTapp blijven gebruiken?

Er verandert in 2020 niets aan de werking van TTapp in relatie tot het score-board. Veel clubs in de ere- en eerste divisie hebben het digitaal scorebord gekocht. De digitale scoreborden van score-board.nl zullen daarom zowel TTapp als DWF ondersteunen.

Kunnen we de standen (rechtstreeks) op de websites plaatsen?

Nog niet. Er komt een link om real-time resultaten te volgen, om in te bouwen op de website van de vereniging of om op een scherm op locatie te presenteren. Vergelijkbaar met Eredivisie Live-Score op www.tafeltennis.nl

Rol wedstrijdsecretaris en competitieleider

Is het de bedoeling dat de spelers zelf de scores in gaan voeren of blijft dit de taak van de wedstrijdsecretarissen?

De spelers kunnen zelf de score invoeren. Indien een team het DWF heeft ingevuld, dan worden de resultaten naar NAS geschreven en hoeft de wedstrijdsecretaris deze invoer alleen nog maar in NAS te controleren en te accorderen. Voor elk team dat het DWF niet gebruikt, vult de wedstrijdsecretaris de resultaten nog gewoon op de bestaande manier in NAS in. Het scheelt voor de wedstrijdsecretaris veel werk wanneer zoveel mogelijk teams de uitslagen in de NTTB App invullen.

Ik ben wedstrijdsecretaris en niet in het bezit van een mobiele telefoon of tablet. Kan ik mijn werk blijven doen?

Ja, de wedstrijdsecretaris moet de formulieren nog gewoon op de bestaande manier in NAS verwerken. Daarin verandert vooralsnog niets en daar is geen smartphone of tablet voor nodig. Indien een team het DWF heeft ingevoerd, dan zijn de resultaten naar NAS geschreven en hoeft de wedstrijdsecretaris deze invoer alleen nog maar in NAS te controleren en te accorderen. Voor elk team dat het DWF niet gebruikt, vult de wedstrijdsecretaris de resultaten nog gewoon op de bestaande manier in NAS in.

Is het voor verenigingen nog mogelijk om in NAS bij de invoer van de teamsamenstelling invoer DWF op ‘ja’ te zetten?

: De wedstrijdsecretaris kan dit later op elk moment gedurende de competitie per teamlid aanpassen. Hierbij is het wel van belang dat de competitieleider dit open heeft gezet voor de betreffende competitie. Bij wedstrijden met een officiële scheidsrechter kan alleen de scheidsrechter het DWF invullen. Dit geldt dus voor de eredivisie dames en heren en de 1ste divisie heren.

Als de wedstrijd gespeeld en ingevuld is door een speler en op voltooid gedrukt is krijgt de wedstrijdsecretaris deze automatisch binnen?

De wedstrijdsecretaris krijgt deze binnen in NAS.

Ik vind dat er een keuze moet komen bij opmerking verzenden of deze naar de wedstrijdsecretaris moet of ook naar de competitieleider.

Reglementair moet het altijd naar beiden: wedstrijdsecretaris en competitieleider.

Heeft de competitieleider ook een functie in de app?

Nee. Voor de competitieleider verloopt het gehele proces in NAS.

Moeten de uitslagen nog altijd zondag voor 12.00 officieel geregistreerd zijn in NAS?

Zie het (afdelings)competitiereglement voor de deadline per competitie.

Dit is voor de wedstrijdsecretaris toch best nog wat werk, zowel in NAS als in NTTB App. Klopt dat?

Tijdens de pilot wel. Daarna kan het versoepeld worden. Als de spelers het wedstrijdformulier goed invullen in de NTTB App is het juist veel minder werk (alleen controleren en accorderen).

Kan de competitieleider ook de game-uitslagen zien of alleen de 0-1 dan wel 1-0 van de wedstrijd?

: De competitieleider kan alles zien wat ingevuld is.

Zijn wijzigingen in uitslagen in NAS door de competitieleider nog steeds leidend?

Ja, deze zullen voor nu wel altijd op basis van het papieren wedstrijdformulier zijn.

Diversen

Kun je berichten versturen naar clubleden (en eventueel ook naar niet NTTB leden omdat er bijv. omniverenigingen zijn)?

Nee, maar dat is iets wat wordt meegenomen in de verdere ontwikkeling van de app om uit te zoeken als functionaliteit.

Welke notificaties kun je instellen in de NTTB App?

Voorlopig zijn er geen meldingen in te stellen in de NTTB App.

Kan bij het scherm ‘Info van de bond’ kan ook info van de afdeling worden getoond?

Ja, dit kan toegevoegd worden.

Tot wanneer gaan de historische gegevens terug?

Maximaal tot 1999, maar dit geldt niet voor alle afdelingen. Dit is afhankelijk van het gebruik van NAS door de afdelingen.

Verandert de boeteregeling ook met dit digitale formulier?

Bij het definitief invoeren van de NTTB App zal ook naar de boeteregeling worden gekeken en deze zal daar waar nodig worden aangepast.

Wat is de planning voor komend seizoen?

: Iedereen kan vanaf september 2020 gebruik maken van de pilot fase. Als het DWF naar tevredenheid werkt zal in overleg met de competitieleider het papieren formulier afgeschaft worden (kan wel intern gebruikt worden).

Is er van de NTTB App een kort instructiefilmpje?
Hoeveel MB vraagt de NTTB App om 1 wedstrijd te spelen?

Per klik een paar kilobyte. De hele app doorlopen kost ongeveer 100 KB.

Moeten straks clubs verplicht wifi aanschaffen of data verstrekken onder de leden!?

De data die gebruikt wordt is een paar KB, dit is verwaarloosbaar bij een abonnement, maar het is wel fijn als er bij de club WiFi is. Dit wordt echter niet verplicht.

Is het mogelijk om te kiezen met welke navigatie-app je wil navigeren?

Ja. Een groot deel van de navigatie apps werkt al, maar nog niet alle.

Is het mogelijk aan te geven of je in de kantine kunt pinnen bij de contactgegevens van de club?

Dat is technisch mogelijk, maar eerst moet deze informatie in de database ingevuld worden. In de ontwikkeling van de NTTB App zal dit meegenomen op de wensenlijst.

Blijft de meisjes achternaam zichtbaar in de geschiedenis?

Dat moet met de verenigingsledenfunctionaris afgesproken worden. NAS, ELO en DWF volgen wat hij/zij heeft ingevuld. De naam in NAS wordt door de vereniging beheerd, wanneer hier een aanpassing in gewenst is kan dit bij de verenigingsadministrateur worden aangegeven.

Zijn de toernooien ook live te volgen net zoals op toernooi.nl?

Deze functionaliteit is vanuit toernooi.nl niet beschikbaar. De eindresultaten zullen na verwerken in de ELO-ranglijst ook zichtbaar zijn in NTTB App.