Gedurende vorige week waren er problemen met het downloaden van de NTTB App op telefoons met Android versie 13.

 

Problemen met de Play Store (Android)
Dit probleem is gedurende het weekend opgelost, alleen was dit voor veel spelers al te laat in de speelweek. De oorzaak hiervan lag in de (ongelukkige) communicatie tussen Google en de NTTB. Onze excuses voor dit vervelende probleem, want het heeft voor een aantal leden een goede start in de weg gezeten.

 

Invoeren na middernacht
Daarnaast blijkt er een bug te zitten bij het invoeren van uitslagen na 23:59 uur, na afloop van een competitiewedstrijd. Dit levert vooral problemen op bij doordeweekse wedstrijden. Aan dit probleem wordt gewerkt en we hopen dit snel opgelost te hebben.

Normaliter heb je vanaf middernacht, na een gespeelde wedstrijd, 36 uur de tijd om uitslagen in te voeren. Als de wedstrijd bijvoorbeeld op maandagavond is gepland dan heb je tot woensdagochtend 12:00 uur de tijd om de uitslag in te voeren (door het ene team) en te bevestigen (door het andere team).

Mocht je één dezer dagen een wedstrijd spelen en de bug is nog aanwezig, dan hebben we een tijdelijke oplossing:
De wedstrijdsecretaris van de thuisclub kan altijd alle uitslagen van alle teams invoeren in het DWF, waarna de teams alsnog de uitslag kunnen bevestigen binnen de eerder genoemde 36 uur. Dit heeft de voorkeur boven het direct invoeren van de uitslag in NAS omdat bij het direct invoeren in NAS er geen bevestiging plaatsvindt en dus de ‘handtekening’ mist.

 

Invoeren en verzenden door het ene team, bevestigen door het andere team
We ontvangen soms vragen over het ‘Bevestigen’ van de ingevoerde uitslagen in DWF. Hier nogmaals de instructie en screenshots.

Stap 1: Invoeren en verzenden van de uitslagen.
Na afloop van de wedstrijd rondt één speler/NPC van het ene team (mag thuis óf uit-team zijn, dit maakt niks uit) het DWF volledig af door eventuele opmerkingen in te voeren en het formulier te verzenden. Daarna zijn geen wijzigingen meer mogelijk.

Stap 2: Bevestigen door het andere team
Nadat de speler van het ene team het formulier verzonden heeft kan een speler/NPC van het andere team op zijn eigen telefoon/tablet naar NTTB App – ‘Mijn Wedstrijden’. Klik op de gele knop (zie afbeelding hieronder), plaats eventueel een opmerking, en druk daarna op BEVESTIG UITSLAG. Hiermee is digitaal ‘de handtekening’ gezet.

 

     

 

Printversies van de wedstrijdformulieren
De wedstrijdformulieren voor de verschillende competitievormen zijn gedigitaliseerd. Deze zijn te vinden op https://www.nttb.nl/competitie/wedstrijdformulieren/. Handig om als ‘kladje’ te gebruiken tijdens de wedstrijden.

Meer vragen en antwoorden vind je in de Q&A en Instructies: https://tafeltennis.nl/competitie/nttbapp-dwf-qas/