Zowel Avanti als Salamanders had afgelopen zaterdag de kans om de vierde plaats in de eredivisie te grijpen, maar hun onderlinge duel eindigde in een spectaculair gelijkspel: 3-3. Hierdoor werd Scylla de lachende derde, want die club behield die positie ondanks een 1-5 nederlaag tegen Van Wijnen-Smash’70.

Salamanders was niet op volle oorlogssterkte vanuit Wateringen naar Hazerswoude-Dorp gereisd voor het laatste duel voorafgaand aan de winterstop. Caspter ter Luun was ziek en Bas Hergelink speelde een toernooi in België, waardoor coach Siem van der Valk niet voor het eerst dit seizoen moest opdraven als speler. “Ik ben 52 jaar oud en train eigenlijk nooit meer”, aldus de coach van Salamanders. “Maar we hebben al vaker personele problemen gehad, zo kwam ik tegen Scyedam en Smash ’70 ook al noodgedwongen in actie.” Van der Valk wil eigenlijk niet meer meespelen, maar bewees tegen Avanti dat hij het spelletje absoluut niet verleerd is. In de spectaculaire openingswedstrijd troefde hij Frank Hollak af in de vijfde game met 9-11, waardoor hij zijn team op een 0-1 voorsprong zette.

Gelijkopgaand duel
Er was behoorlijk wat publiek afgekomen op dit eredivisieduel. De toeschouwers zorgden voor een leuke sfeer in Hazerswoude-Dorp en tot tevredenheid van Avanti-speler Simon Goessens zagen zij een leuke en gelijkopgaande wedstrijd. “De tweede wedstrijd speelde ik en ik won met 3-0 van Roel Bogie, voor mij was dat een heerlijk potje”, zegt hij. Zijn teamgenoot Steffen Greup rekende vervolgens af met Jamshid Sedigh, waardoor Avanti de rust in ging met een 2-1 voorsprong. Siem van der Valk maakte tijdens de break gebruik van de tijd om zijn spelers wat dingen duidelijk te maken. “Ik eiste meer strijd en beleving van ons team, was best wel boos. Je dient te knokken voor ieder punt en dat gebeurde niet.”

Winterstop
Roel Bogie was hierna volgens de coach van Salamanders gemotiveerder, want hij versloeg Frank Hollak knap met 1-3. Vervolgens zette Steffen Greup zijn Avanti weer op voorsprong met een 3-0 zege op Van der Valk. “Helaas verloor ik de laatste wedstrijd van Jamshid Sedigh”, aldus Avanti-speler Goessens. “Het was een heel leuk duel, jammer dat ik verloor. Voor ons had er meer ingezeten tegen Salamanders, maar ik vind het prima dat we de eerste competitiehelft besluiten op de vijfde plaats. Als we aan het einde van de rit hier finishen, zijn we bij Avanti tevreden.” Vindt Goessens het jammer dat zijn club de Final Four misloopt? “We hadden niet op deelname gerekend aan dit toernooi, dus we zijn niet teleurgesteld”, zegt hij. Salamanders-coach Van der Valk denk er hetzelfde over. “Met een beetje pech hadden we hier met 5-1 verloren, 3-3 is een prima uitslag”, stelt hij. “Deelname aan dat toernooi in Den Bosch zat er voor ons echt niet in en dat vind ik eerlijk gezegd niet zo erg.” Zowel Avanti als Salamanders kan nu gaan genieten van een lange winterstop, beide teams komen pas in 2019 weer in actie in competitieverband.

Avanti 1
Salamanders 1
scores  3 – 3
Avanti 1 Salamanders 1   3 – 3
Hollak, F.D. (Frank) Valk, S. van der (Siem) 2-3 (-5,9,5,-9,-9)
Goessens, S.H. (Simon) Bogie, R. (Roel) 3-0 (7,4,7)
Greup, S.L. (Steffen) Sedigh, J. (Jamshid) 3-1 (-9,10,8,8)
Hollak, F.D. (Frank) Bogie, R. (Roel) 1-3 (7,-8,-9,-12)
Greup, S.L. (Steffen) Valk, S. van der (Siem) 3-0 (7,2,7)
Goessens, S.H. (Simon) Sedigh, J. (Jamshid) 2-3 (-9,5,7,-10,-9)