Na een moeizaam begin nam Avanti zaterdag uiteindelijk later in de wedstrijd toch afstand van Scyedam. De ploeg uit Hazerswoude-Dorp heeft hierdoor de zesde plaats stevig in handen, terwijl de thuisploeg ook positief bleef: Scyedam deed de laatste plaats namelijk over aan Hercules, dat met 6-0 ten onder ging tegen Salamanders.

Op bezoek bij Scyedam verdedigde Avanti een voorsprong van zeven punten in de heren eredivisie in de belangrijke wedstrijd. De thuisploeg was erop gebrand om het verschil te verkleinen en schoot ook erg goed uit de startblokken. Scyedam kwam met 2-0 voor door overwinningen van Thomas Baart en Emanuel Martins Ferreira. “Dit goede begin gaf ons de hoop dat het een mooie middag zou gaan worden”, zag Scyedam-clubman Emie Dekker. “Uit hadden we nog met 5-1 verloren bij Avanti en deze start was veelbelovend. We wilden graag punten inlopen op Avanti én uitlopen op Hercules.”

Het team van Avanti

Avanti-feestje
Van de eerste doelstelling van Scyedam kwam uiteindelijk toch niets terecht, want de overige vier wedstrijden werden gewonnen door Avanti. De bezoekers raakten niet in paniek door de vroege achterstand en wisten het duel compleet te doen kantelen. Vincent Blom won zijn beide wedstrijden en Steffen Greup en Frank Hollak maakten het Avanti-feestje compleet in Schiedam. Maar omdat concurrent Hercules met 6-0 ten onder ging tegen Salamanders, was Dekker niet helemaal ontevreden over de middag. “We zijn uitgelopen op de nummer laatst en dat is prettig.”

Kloof
Simon Goessens, die niet meespeelde in Schiedam, was content met de 2-4 zege van zijn Avanti. “Het is belangrijk dat we onze zesde plek hebben verstevigd, wie weet kunnen we nummer vijf Salamanders ook nog passeren op de ranglijst”, hoopt hij. Volgens hem is het logisch dat zijn team de zesde positie in de Eredivisie inneemt. “Er is een kloof tussen de vier topploegen en de vier andere teams in de competitie, niemand is verbaasd over de huidige ranglijst denk ik”, aldus Goessens.

Beslissing
Avanti en Syedam hebben dezelfde doelstelling: handhaving in de eredivisie. Zowel Goessens als Dekker hoopt dan ook dat er snel een beslissing wordt genomen over de competitie-opzet voor het nieuwe eredivisieseizoen. “Als club zijn we al bezig met volgend seizoen, maar het is niet fijn dat we nog geen duidelijkheid hebben over de toekomst van de eredivisie”, zo stelt Goessens. Dekker is het hiermee eens, ook Scyedam hoopt snel op opheldering. “Blijft de eredivisie bestaan uit zes of acht teams? En wat gebeurt er met de plek van Itass DTK’70 die vrijkomt? Dat zijn vragen waarop we als club antwoord willen”, aldus Dekker.

Scyedam 1
Avanti 1
scores  2 – 4
Scyedam 1 Avanti 1   2 – 4
Baart, T. (Thomas) Hollak, F.D. (Frank) 3-2 (10,-5,-7,8,11)
Martins Ferreira, E. (Emanuel) Greup, S.L. (Steffen) 3-1 (10,-2,4,11)
Bastiaansen, J. (Jeroen) Blom, V. (Vincent) 2-3 (-7,4,6,-8,-9)
Baart, T. (Thomas) Greup, S.L. (Steffen) 1-3 (-7,7,-5,-9)
Bastiaansen, J. (Jeroen) Hollak, F.D. (Frank) 0-3 (-6,-7,-5)
Martins Ferreira, E. (Emanuel) Blom, V. (Vincent) 2-3 (-9,-6,3,9,-7)