Damesteams Dozy Den Helder en TTV Heerlen hebben afgelopen weekend de volgende ronde van de ETTU cup bereikt. De herenteams  van TTV Hercules en Itass DTK’70 overleefden de groepsfase niet.

Dozy en Heerlen
In de eerste ronde van de ETTU Cup werkten de Nederlandse teams in één weekend direct alle groepsduels af. De nummers een en twee plaatsten zich voor de volgende ronde en Dozy Den Helder en TTV Heerlen kregen dit voor elkaar. Landskampioen Dozy nam het in Portugal op tegen Nidderkäerjeng uit Luxemburg, ADC Ponta do Pargo uit Portugal en G.D. Dos Toledos, ook uit Portugal en eindigde knap als eerste. Heerlen speelde in Denemarken en die ploeg won in de groepsfase twee duels, eentje ging er verloren. Hierdoor eindigden de Limburgers op een verdienstelijke eerste plaats.

                                          (Bron: TTV Hercules)

Hercules en Itass DTK’70
Voor Hercules en Itass DTK’70 zit het Europese avontuur er al op. In België maakte Trinko Keen weliswaar een geslaagde comeback – hij won als zijn zes wedstrijden in het enkelspel – maar dit bleek niet genoeg voor veel successen van zijn ploeg. In een groep van vijf teams eindigde Hercules als derde en dat was niet genoeg voor een plek in de volgende ronde. Itass DTK’70 speelde in Frankrijk en de landskampioen eindigde net als Hercules op de derde plaats in de poule. De ploeg versloeg het Turkse Divapan SC, maar verloor de overige drie duels.

De tweede ronde van de ETTU Cup is in het weekend van 20 en 21 oktober en bestaat opnieuw uit een poule van vier teams. De loting vindt deze week plaats. In het herentoernooi komt deBoer Taverzo late rin het toernooi ook in actie.