Taverzo gaat naar de finale

deBoer Taverzo heeft zich als eerste herenteam geplaatst voor de eredivisiefinale op zondag 19 mei. De formatie uit Zoetermeer won vorige week met 0-3 bij Scylla en in eigen huis maakte de ploeg van Ruud van Graafeiland gisteren het karwei af. Wederom was de uitslag 3-0.

De Thai Padasak Taniviriyavechakul versloeg Kim Vermaas in de eerste wedstrijd met 3-1. De Nederlandse, die afgelopen week goed presteerde op het WK, won de eerste game met 5-11. Maar hierna was de Thai te sterk: hij won vervolgens de drie daaropvolgende games met 11-7, 11-6 en 11-3. Jakub Folwarski rekende hierna af met Kazim Nasiru. De Pool won met 3-0 (11-7, 11-4 en 11-6), een uitslag die aangaf wat eigenlijk al duidelijk was: het verschil tussen Taverzo en Scylla was simpelweg te groot.

Uitgespeeld
David McBeath maakte hierna het karwei af. Hij versloeg Gerard Bakker met 3-1. Bakker nam een 0-1 voorsprong, maar haf hierna geen kans meer. De gamestanden waren 7-11, 11-4, 11-3 en 11-8. Hierna was het lot van Scylla bezegeld, dat na een goed seizoen uitgespeeld is. Taverzo speelt net als vorig jaar de eredivisiefinale, die gespeeld wordt op zondag 19 mei.

Het is de vraag wie de tegenstander is van Taverzo in Hilversum op zondag 19 mei. De confrontatie tussen tass DTK ’70 en Smash’70, is nog niet beslist.

Favorietenrol
Taverzo-coach Ruud van Graafeiland was in zijn nopjes met de zege van zijn ploeg. Hij was blij dat zijn team de favorietenrol heeft waargemaakt in deze halve finale. “We wisten dat we een goede kans hadden op winst, maar je moet het als team toch altijd maar waarmaken. Iedereen heeft professioneel gespeeld, met veel concentratie. Ik ben trots dat we zo goed waren: iedereen was scherp en goed en dat leverde veel mooie punten op voor Taverzo. De mannen zijn goed omgegaan met de druk.” De coach gaat de finale in en het maakt Van Graafeiland niet uit wie Taverzo daarin treft. Zowel Itass’DTK als Smash heeft een goede ploeg, het wordt sowieso een mooie finale. Hopelijk reizen er veel supporters op zondag 19 mei af naar Hilversum voor de eindstrijd, wij hebben er enorm veel zin in.”