Toch een eredivisiefinale (heren) op 13 en 14 mei, maar, wat betekent dat voor de Eredivisie in het najaar? Kort gezegd: er is geen promotie of degradatie, dus de indelingen blijven zoals ze waren bij de start van de najaarscompetitie in 2020.

In april 2020 werden deze indelingen gepubliceerd. Bij de heren trok Avanti zich terug, die plek werd door Klimaatgroep Stars ingevuld. Daarna gaf Scylla aan af te zien van hun plek, die is niet meer ingevuld. Bij de dames is Lybrae vervangen door DHC.

Dit najaar heeft iedereen recht op een plek volgens de indeling van de afgelopen najaarscompetitie. In de najaarscompetitie 2021 zal in beide eredivisies een competitie van een half jaar worden gespeeld. De winnaars daarvan zijn de landskampioenen dames en heren voor najaar 2021.

Eredivisie heren
De eredivisie heren najaarscompetitie 2021 start in één groep van 9 teams. De clubs spelen van augustus tot en met november een halve competitie. De vier hoogst geëindigde teams spelen halve finales: indien er voldoende speeldata zijn in best of three, anders in één wedstrijd waarbij het hoogst geëindigde team thuis speelt. De winnaars van de halve finales spelen in één wedstrijd om het landskampioenschap najaar 2021. De nummers 8 en 9 degraderen rechtstreeks. De nummer 7 speelt een wedstrijd tegen de nummer 2 van de eerste divisie om één plaats in de eredivisie voorjaar 2022.

 

deBoer Taverzo
Hercules
ProActief TT Hilversum
Salamanders
Klimaatgroep Stars
Combilo TOGB
Tempo Team
TTV Westa
Van Wijnen/Smash ‘70

Eredivisie dames
De eredivisie dames start in de najaarscompetitie 2021 in één groep van 8 teams. Deze 8 teams spelen in de periode augustus tot en met november een halve competitie. De vier hoogst geëindigde teams spelen halve finales: indien er voldoende speeldata zijn in best of three, anders in één wedstrijd waarbij het hoogst geëindigde team thuis speelt.

De winnaars van de halve finales spelen in één wedstrijd om het landskampioenschap najaar 2021. De nummer 8 degradeert rechtstreeks. De nummer 7 speelt één wedstrijd tegen de nummer 2 van de 1e divisie om één plaats in de eredivisie voorjaar 2022.

AnytimeFitness Westa
Dozy Den Helder/Noordkop
FysioScheepje SKF
Scylla
Tanaka
DHC
Vriendenschaar
VTV Nieuwegein