Met veel moeite heeft Dozy Den Helder zich geplaatst voor de  Eredivisiefinale vrouwen. De landskampioen versloeg Anytime Fitness Westa afgelopen zaterdag met 2-3. De finale op zondag 19 mei in Hilversum gaat tussen Dozy Den Helder en TTV Lybrae Heerlen.

Westa droomde van een Limburgse tafeltennisfinale tegen Heerlen en de ploeg van Marc Bosman was allesbehalve kansloos. In Den Helder had zijn team met minimale cijfers verloren (3-2) en de veelvoudig titelhouder en favoriet uit Noord-Holland moest wederom flink aan de bak. Ook in de tweede halve finale kreeg Westa volop kansen op minimaal een derde beslissende wedstrijd. Li Nan Sun versloeg Yun Zhang met 3-0 en Amber van de Velde versloeg Dobrila Jorguseska met diezelfde cijfers. Door zeges van Ana Gogorita op Emma van der Zanden en Li Nan Sun moest de vijfde wedstrijd de beslissing brengen.

Vijfde duel
Die ging tussen Emma van der Zanden en Yun Zhang. Van der Zanden won de tweede game en had in de derde game met zeven game punten lange tijd de game winst in het vizier. Maar de wedstrijd laten kantelen lukte toch niet tegen de geroutineerde Chinese Zhang, die met 1-3 won. Dozy Den Helder gaat zondag 19 mei dus op jacht naar de zevende achtereenvolgende landstitel. Het gaat ongetwijfeld een mooi finale worden tussen Heerlen en Dozy Den Helder, die dit seizoen bewezen de sterkste teams te zijn in de eredivisie vrouwen.

AnytimeFitness/Westa 1
Dozy Den Helder/Noor 1
scores  2 – 3
AnytimeFitness/Westa 1 Dozy Den Helder/Noor 1   2 – 3
Li, N.S. (Nan Sun) Zhang, Y. (Yun) 3-0 (6,15,7)
Zanden, E. van der (Emma) Gogorita, A. (Ana) 2-3(-5,15,-6,8,-8)
Velde, A. van de (Amber) Jorguseska, D. (Dobrila) 3-0 (5,5,12)
Li, N.S. (Nan Sun) Gogorita, A. (Ana) 0-3 (-8,-6,-3)
Zanden, E. van der (Emma) Zhang, Y. (Yun) 1-3 (-4,8,-16,-7)