Dozy Den Helder/Noordkop heeft de eerste competitiehelft van de eredivisie dames afgesloten op een tweede plaats. Het team won met 4-2 van tegenstander FysioScheepje/SKF en beide teams zien we terug op de Final Four over twee weken in Den Bosch.

Maar liefst zes keer op een rij kroonde Dozy Den Helder zich tot landskampioen in de eredivisie dames en ook dit seizoen is dat de doelstelling van de club uit Noord-Holland. Het team ligt halverwege het tafeltennisjaar weer goed op schema om dat streven te behalen, zo bevestigt speler/coach Ana Gogorita: “Ik ben blij hoe we presteren als team en ook is het goed om te zien dat onze speelsters individueel gezien stappen maken. We staan tweede en daar ben ik tevreden over, ons puntenaantal van 29 is ook keurig.” 

Tactische opstelling
Dozy Den Helder bereikte dit puntenaantal zondag door tegenstander SKF met 4-2 te verslaan. De landskampioen uit Noord-Holland bleek een maatje te groot voor de uitdager uit Veenendaal, zo bleek uit de scores. Beide teams speelden met een tactische opstelling. SKF had deze middag aan twee punten genoeg om concurrent AnytimeFitness/Westa voor te blijven in de race om de vierde plaats en coach Rinie Kling had daarop ingespeeld om dit doel te bereiken. SKF moest echter wel wachten tot de derde wedstrijd voor er een succesje kon worden geboekt. Melanie Bierdrager verloor eerst met 3-0 van Yun Zhang en Heleen Hop was met een uitslag van 3-0 kansloos tegen Ana Gogorita.

Tweede punt
In de derde wedstrijd sleepte Carla Nouwen er een overwinning uit voor de bezoekers. Carla Nouwen won in een thriller van Yoeke Gunsing met 2-3. Gunsing kwam op een 2-0 voorsprong, hielp een matchpoint om zeep en verloor uiteindelijk zelfs de wedstrijd. Nadat Zhang ook haar tweede duel van de middag met 3-0 won (ditmaal van Heleen Hop), bezorgde Melanie Bierdrager haar team het zo gewenste tweede punt met een 1-3 zege op Yoeke Gunsing, waarna speler/coach Ana Gogorita tekende voor het slotakkoord met een 3-0 zege op Carla Nouwen.

Final Four
SKF-coach Rinie Kling was ondanks de 4-2 nederlaag best tevreden en dat had alles te maken met de twee punten die zijn team behaalde. “We eindigen als vierde en gaan naar de Final Four, dus ons voorlopige doel is bereikt. We zijn blij dat we Westa zijn voorgebleven en ik ben tevreden als we aan het einde van de rit ook vierde staan. Nu gaan we ons focussen op de Final Four, we hebben zin in dat leuke evenement.” Uiteraard zien we op zondag 9 december ook Dozy Den Helder terug in Den Bosch. Gogorita vindt het ook leuk om daar met haar team te spelen: “Dat toernooi is een test voor ons. Ik ben benieuwd of Heerlen met het sterkste team meedoet, we willen met Dozy het graag tegen ze opnemen”, besluit ze.

Dozy Den Helder/Noor 1 FysioScheepje/SKF 1   4 – 2
Zhang, Y. (Yun) Bierdrager, M.A.M.C. (Melanie) 3-0 (4,6,5)
Gogorita, A. (Ana) Hop, H. (Heleen) 3-0 (5,9,4)
Gunsing, Y. (Yoeke) Nouwen, C.R.W. (Carla) 2-3 (8,8,-9,-11,-8)
Zhang, Y. (Yun) Hop, H. (Heleen) 3-0 (10,8,3)
Gunsing, Y. (Yoeke) Bierdrager, M.A.M.C. (Melanie) 1-3 (-12,-7,7,-7)
Gogorita, A. (Ana) Nouwen, C.R.W. (Carla) 3-0 (7,11,4)