AnytimeFitness/Westa heeft niet kunnen stunten tegen Dozy Den Helder. Gisteren ging de thuisclub in eigen huis met 1-5 onderuit tegen de landskampioen, al was de uitslag wat geflatteerd.

Dozy Den Helder moest aan de bak in Wessem, waar het aantrad tegen AnytimeFitness/Westa. De Limburgers hadden tegen de huidige landskampioen eerder dit seizoen verdienstelijk met 3-3 gelijkgespeeld  en dus waren de bezoekers gewaarschuwd. “We hadden verwacht dat Li Nah op positie 1 of 3 zou spelen, maar het werd positie 2”, zei Dozy-coach Ana Gogorita, die het met haar ploeg wederom lastig had tegen Westa. “Het waren leuke wedstrijden, we moesten hard werken voor de punten. Achteraf gezien zijn we heel blij dat we dan ook met 1-5 hebben gewonnen.”

Vijfde game
Ana Gogorita startte het duel sterk, want ze versloeg met 0-3 van Karlijn van Lierop en hierna volgden er twee spannende potjes. Li Nah ging in een slopend duel met 2-3 ten onder tegen Yun Zhang, de vijfde game eindigde in 9-11. Ook in de daaropvolgende wedstrijd trok Dozy uiteindelijk na vijf games aan het langste eind. Yoeke Gunsing was het wat sterker dan Emma van der Zanden, die met 2-3 ten onder ging.

Geheel volgens de stijl van het spannende duel duurde de volgende wedstrijd na de pauze ook vijf games en helaas voor Westa werd er weer verloren door de ploeg. Yun Zhang zette de bezoekers op een wat geflatteerde 0-4 voorsprong tegen Karlijn van Lierop door een 2-3 zege en Ana Gogorita speelde hierna wederom foutloos, dit keer tegen Emma van der Zanden: ze won met 0-3. Li Nah redde de eer voor de thuisploeg met een 3-1 overwinning op Yoeke Gunsing.

Trots
“Het is heel zuur dat we drie wedstrijden in de laatste game hebben verloren”, zo baalde Marc Bosman na afloop. De coach van Westa was ondanks het resultaat toch trots op het spel van zijn ploeg. “We hebben tweemaal bewezen dat we het de landskampioen zeer lastig kunnen maken. Karlijn is pas 17 en Emma 16 en die meiden spelen geweldig, misschien zijn we net op ervaring afgetroefd. Maar het was een zeer leuke wedstrijd. We mikken dit seizoen op een plaatsje in de play-offs en ons spel biedt ons goede hoop voor het restant van het seizoen.”

Komend weekend
Dozy Den Helder speelt komend weekend tegen koploper VTV (N) en de week hierna tegen Heerlen. Ook Westa heeft al weer zin in de volgende speeldag, want dat staat de Limburgse derby Heerlen-Westa op het programma. “We hopen op veel publiek en een mooie wedstrijd”, besluit Bosman. Ook Ana Gogorita heeft al weer zin in de volgende duels. “Ik hoopt dat VTV en Heerlen tegen ons met de sterkste speelsters aantreden.”

AnytimeFitness/Westa 1 Dozy Den Helder 1-5
Karlijn van Lierop – Ana Gogorita 0-3
Li Nah – Yun Zhang 2-3
Emma van der Zanden – Yoeke Gunsing 2-3
Karlijn van Lierop – Yun Zhang 2-3
Emma van der Zanden – Ana Gogorita 0-3
Li Nah – Yoeke Gunsing 3-1