Dozy Den Helder is zaterdag 19 mei voor de zesde keer op een rij landskampioen geworden. Het team versloeg VTV (N) in de finale in Hilversum met 0-3. Den Helder won alle drie de duels met 1-3.

Shuo Han Men ging namens Dozy erg goed van start. Ze opende de finale met een 1-3 zege ten koste van Emine Ernst. De twee talentvolle speelsters maakten er een leuke eerste wedstrijd van, waarin Shuo Han Men een snelle 0-2 voorsprong nam. Ze won de eerste twee games met 6-11 en 5-11. Ernst deed wat terug door een 11-8 zege in de derde game, maar hierna maakte Shuo Han men het af door de vierde game met 7-11 te winnen.

Sanne de Hoop tegen Ana Gogorita
Opvallend was dat het tweede en derde duel van de middag qua wedstrijdverloop veel op de eerste wedstrijd leken. Sanne de Hoop kon net als haar teamgenote Emine Ernst tegen Ana Gogorita de eerste twee games niet winnen. De ervaren Dozy-speelster won de eerste twee games met 3-11 en 9-11 van De Hoop. De spannende derde game ging met 12-10 naar De Hoop, maar Gogorita maakte het af in de vierde game; het werd 6-11 in het voordeel van Den Helder.

Jacintha de Hoop tegen Yoeke Gunsing
Zoals gezegd was het wedstrijdverloop in de derde wedstrijd identiek aan de eerste twee. Yoeke Gunsing nam een comfortabele 0-2 voorsprong namens Dozy door de eerste twee games tegen Jacintha de Hoop met 12-14 en 6-11 naar zich toe te trekken. De VTV-speelsters gaf niet op en kwam terug tot 1-2 door een 11-9 overwinning in de derde game. Yoeke Gunsing besliste de wedstrijd in de vierde game. Die won ze met 5-11 en zo kroonde Dozy Den Helder zich voor de zesde keer op rij tot landskampioen.

Voor Theo de Wijker was het een zeer bijzondere finale. Na afloop van de gewonnen wedstrijd werd duidelijk dat de coach van Dozy na tien jaar stopt als trainer van Dozy Den Helder.