Ana Gogorita kwam niet in actie door een blessure.

Het topduel in de eredivisie vrouwen dit weekend ging tussen misschien wel de twee belangrijkste titelkandidaten: Dozy Den Helder/Noordkop en TTV Lybrae Heerlen. De thuisploeg won met 4-2, maar de Limburgers achten de kans best groot dat ze dit seizoen nog revanche kunnen nemen voor deze nederlaag.

Wie op het hoogste niveau wil spelen, moet daar veel voor over hebben. De speelsters van TTV Lybrae Heerlen kunnen hierover meepraten. Zo stapte Rachel Gerarts zaterdag rond 10.30 uur al in de auto in Limburg om in het West-Brabantse Sint-Willebrord haar teamgenoot Vicky Schijven op te pikken, waarna de tocht naar Den Helder begon. Om 16.00 uur begon daar de topper in de eredivisie. “Ik ben vier uur onderweg geweest en dezelfde reis maakte ik ook op de terugweg. Niet ideaal, maar het reizen hoort erbij als je in de eredivisie wilt spelen”, zegt Gerarts. “Het was erg jammer dat we met 4-2 verloren en ikzelf wist mijn beide wedstrijden niet te winnen. Maar toch heb ik genoten: het was namelijk wel een ontmoeting van hoog niveau. Wij hadden zomaar met 2-4 kunnen winnen, helaas gebeurde het tegenovergestelde.”

Spannende wedstrijd
Heerlen wilde in Noord-Holland een aanval doen op de koppositie, maar Dozy Den Helder wist in plaats daarvan de eerste plek te verstevigen. De veelvoudig kampioen bewees zaterdag dat het team ook zonder de geblesseerde Ana Gogorita amper te verslaan is. Zij nam tot haar eigen teleurstelling plaats op het coachbankje en zag vanaf die plek hoe beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. “De uitwedstrijd in Heerlen hadden we verloren dus we wisten dat het weer een moeilijke wedstrijd ging worden”, zei Gogorita kort na afloop van het duel. “De wedstrijd was erg in balans. Yun Zhang en Dobria Jorguseska wonnen, maar ook de sterk spelende Elena Timina won tweemaal. Het stond 2-2 en de laatste twee wedstrijden vielen gelukkig onze kant op, maar de verschillen waren klein. Het was een leuke en spannende wedstrijd.”

Zowel Heerlen als Dozy gaat zich plaatsen voor de play-offs, die na afloop van de competitie worden gespeeld. Hierin gaan de Limburgers er alles aan doen om te voorkomen dat Dozy voor de zevende keer op rij landskampioen wordt. “We hebben uitgesproken om voor de titel te gaan en de kans is zeker aanwezig dat we Dozy wéér tegen komen”, zegt Gerarts. “Het zou gaaf zijn om weer tegen ze te spelen, om in een derde wedstrijd uit te maken wie de sterkste is.” Ook Gogorita acht de kans aanwezig dat Dozy en Heerlen elkaar weer treffen. “Een finale tegen Heerlen behoort tot de mogelijkheden, maar zo ver is het nog lang niet. Ook teams als VTV en SKF maken kans op die plekken, we zullen zien hoe het gaat lopen.”

 

Dozy Den Helder/Noor 1
TTV Lybrae Heerlen 1
scores  4 – 2
Dozy Den Helder/Noor 1 TTV Lybrae Heerlen 1   4 – 2
Zhang, Y. (Yun) Gerarts, R. (Rachel) 3-2 (-5,11,2,-7,6)
Gunsing, Y. (Yoeke) Timina, E. (Elena) 1-3 (-10,-8,11,-7)
Jorguseska, D. (Dobrila) Schijven, V.C.M. (Vicky) 3-1 (7,-9,5,7)
Zhang, Y. (Yun) Timina, E. (Elena) 0-3 (-8,-9,-8)
Jorguseska, D. (Dobrila) Gerarts, R. (Rachel) 3-1 (-7,9,9,12)
Gunsing, Y. (Yoeke) Schijven, V.C.M. (Vicky) 3-2 (-4,9,7,-7,12