Het hoofdbestuur heeft besloten om in de eredivisie de dubbel als 7e en laatste wedstrijd te spelen, naar aanleiding van een verzoek van de eredivisieverenigingen (heren). Zij zijn van mening dat hiermee in de play-offs, play downs en bij spannende wedstrijden in het reguliere deel extra waarde aan het dubbel wordt toegevoegd.

Aangezien het vanuit de Visie Wedstrijdsport de voorkeur heeft om in alle landelijke competities dezelfde speelvolgorde aan te houden, heeft de bond de wens dit ook voor de eerstedivisie-verenigingen in te voeren. Hiervoor is contact opgenomen met de betreffende clubs.

Voor de 2e divisie en 3e divisie zal dit spelsysteem ook landelijke ingevoegd gaan worden. Beoogd is per september 2022 dit ook in de 2e divisie te doen en per september 2023 in de 3e divisie.

Bal

Ook hebben dezelfde heren eredivisieverenigingen voorgesteld om in de eredivisie met hetzelfde type bal te spelen. Na inventarisatie bij de eredivisieverenigingen is besloten om (in de hele eredivisie: dames en heren) te spelen met een 2e generatie (ABS) plastic bal met naad. De keuze voor het merk is daarbij vrij, zodat clubs aan contractuele verplichtingen kunnen voldoen.

(De ballen op de foto hebben geen relatie tot de genoemde bal in het artikel!)