Net als Scylla is Avanti zowel met het heren- als damesteam vertegenwoordigd in de eredivisie. Beide teams speelden afgelopen weekend een thuiswedstrijd in Hazerswoude-Dorp, die vrij verschillend verliepen.

TTV Avanti is een roemruchte naam in de Nederlandse tafeltenniswereld. De club uit Hazerswoude-Dorp was met name in de jaren 80 een van de betere clubs van ons land. In die periode werden zowel het mannen- als vrouwenteam een keer landskampioen en wonnen de vrouwen, met destijds Bettine Vriesekoop in de gelederen, zowel de European Club Cup of Champions als de ofwel ETTU Cup. Een type als Bettine Vriesekoop heeft Avanti niet meer, maar dames 1 speelt wel in de eredivisie, nadat het team vorig jaar kampioen werd in de eerste divisie. De vrouwen wisten dat ze het dit seizoen zwaar zouden krijgen als promovendus en dat blijkt ook uit de resultaten in de eerste wedstrijden. De vrouwen verloren hun eerste vier duels en ook het thuisduel van afgelopen zaterdag ging verloren. In eigen huis was AnytimeFitness/Westa met 2-4 te sterk. “Maar toch biedt dit team hun tegenstanders elke week goed partij”, aldus Simon Goessens. “Tegen Dozy Den Helder verloor het team met 0-6, dat was jammer. Maar verder merken we dat dit team wekelijks progressie boekt.”


TTV Avanti Heren 1

5-1 winst
Goessens kwam zelf afgelopen weekend ook in actie, namelijk als speler van Avanti heren 1. Dat ging meer dan behoorlijk, want hij wist in het duel met Scyedam tweemaal te winnen. Avanti won de confrontatie met 5-1 en Goessens versloeg zelf zowel Martijn van der Heide als Nermin Smajic. De 30-jarige Goessens loopt al een tijdje mee in de eredivisie en ziet tafeltennis echt puur als hobby. Hij is realistisch genoeg om duidelijk te maken dat hij met Avanti heren 1 dit seizoen niet mee gaat strijden om de prijzen. “Wij hebben alleen maar Nederlanders in ons team en kunnen niet opboksen tegen de buitenlandse toppers die bijvoorbeeld Smash ’70 en Taverzo opstellen”, aldus Goessens. “Ik denk dat we bij de laatste vier teams gaan eindigen, maar degradatie voorkomen moet mogelijk zijn. We staan vijfde en met die positie zijn we best tevreden.”

Gloriedagen
Het is vrij uniek dat zowel het heren- als damesteam van Avanti in de eredivisie speelt. Maar de gloriedagen uit de jaren 80 zijn inmiddels al weer een tijdje achter de rug en de club wil niet alles op alles zetten om die tijden te doen herleven in Hazerswoude-Dorp. “We zijn een gezonde club van ongeveer 120 leden en vinden het vooral belangrijk dat iedereen het goed naar zijn of haar zin heeft. Uiteraard willen we met onze selectieteams goed blijven presteren, maar we doen geen gekke dingen om terug aan de top te komen.”

Avanti 1 AnytimeFitness/Westa 1   2 – 4
Meer, L. van der (Lenny) Zanden, E. van der (Emma) 0-3 (-2,-5,-4)
Zantman, N. (Nena) Velde, A. van de (Amber) 1-3 (-5,-13,10,-9)
Petiet, C. (Christel) Lierop, K.M.C. van (Karlijn) 3-0 (9,3,4)
Meer, L. van der (Lenny) Velde, A. van de (Amber) 0-3 (-6,-3,-5)
Petiet, C. (Christel) Zanden, E. van der (Emma) 0-3 (-6,-9,-6)
Zantman, N. (Nena) Lierop, K.M.C. van (Karlijn) 3-0 (6,6,6)

 

Avanti 1 Scyedam 1   5 – 1
Hollak, F.D. (Frank) Smajic, N. (Nermin) 1-3 (-6,-9,9,-10)
Greup, S.L. (Steffen) Bastiaansen, J. (Jeroen) 3-1 (10,2,-6,8)
Goessens, S.H. (Simon) Heide, M. van der (Martijn) 3-0 (5,8,9)
Hollak, F.D. (Frank) Bastiaansen, J. (Jeroen) 3-1 (7,-10,3,2)
Goessens, S.H. (Simon) Smajic, N. (Nermin) 3-1 (6,-9,3,9)
Greup, S.L. (Steffen) Heide, M. van der (Martijn) 3-2(10,-9,4,-6,4)