De eredivisiefinale heren wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van COVIDIA en Incassojuristen24.nl.

Het evenement én de voorbereiding daarop van de clubs geschied onder de strenge voorwaarden van het topcompetitieprotocol van NOC*NSF. Dat houdt bijvoorbeeld in dat alle spelers regelmatig worden getest. COVIDIA zal de clubs en de NTTB volledig ontzorgen op het gebied van coronatesten.

Voor de zes deelnemende clubs worden wekelijkse twee preventieve testen uitgevoerd op locaties in de omgeving van de vereniging. Voor het ‘finaleweekend’ worden alle spelers, begeleiders en officials voorafgaand aan het evenement preventief getest conform het NOC*NSF protocol.

Yusuf Goedbloed van COVIDIA: “ De kracht en weerbaarheid van onze Nederlandse (top)sporters in aanloop naar Tokyo 2020  willen wij graag ondersteunen. Juist tijdens deze lange COVID-19 pandemie zijn dit soort initiatieven van belang. Wij hopen dat dit kampioenschap ook andere sportkoepels en verenigingen aanzet om ook alternatieve plannen te bedenken en uit te voeren.

Naast de directe medische gevolgen van de pandemie, veroorzaakt het (af)sluiten van onze samenleving veel bijkomende financiële en sociale problemen. Het is nu de hoogste tijd om met nieuwe inzichten gerichte oplossingen te bedenken en te implementeren, om daarmee op een veilige en gemakkelijke manier onze sociale gemeenschap en menselijke interactie in ons leven terug te krijgen.

COVIDIA levert in verschillende landen SARS-CoV2 testen, daarnaast voeren we testen uit en leveren we software voor het plannen en rapporteren van testuitslagen, vaccinaties in combinatie met toegangscontrole oplossingen.

Wij wensen alle teams succes en verwachten dat wij hiermee een klein onderdeel zijn van een mooi toernooi!”