Bron: TTV Heerlen

De twee overgebleven Nederlandse clubs in de ETTU cup kenden een zeer succesvol weekend. deBoer Taverzo plaatste zich bij de laatste 8 teams in dat toernooi via een 2-3 overwinning in Praag en Heerlen flikte hetzelfde kunstje na een historische ontmoeting met Fenerbahce.

Kop op munt
TTV Heerlen was afgelopen weekend even landelijk nieuws en dat had natuurlijk alles te maken met de spectaculaire ontknoping van het ETTU-cup duel met het Fenerbahce. Na de 1-3 winstpartij in Turkije gingen de Limburgers deze keer thuis ten onder tegen dat team met dezelfde uitslag. Toen ook het aantal gewonnen games en het aantal behaalde punten identiek bleek te zijn (280-280), was TTV Heerlen de gelukkigste na een loting. Een ouderwets spelletje kop of munt bepaalde dat Heerlen door is en dat leverde nogal wat publiciteit op. Bij de ETTU is zo’n situatie al tientallen jaren niet meer voorgekomen. 1Limburg, De Limburger, Heerlen Nieuws, en ook de NOS besteedden aandacht aan de bizarre avond. In de volgende ronde treft Heerlen op 7 of 8 december thuis het Franse Lille, dat de beschikking heeft over onder meer topspeelster Bernadette Scocs. De return is een week later.
De uitslagen van de overige wedstrijden zijn hier te bekijken.

Bron: Taverzo

2-3 zege in Tsjechië 
deBoerTaverzo had het ook zeker niet gemakkelijk in Tsjechië, waar de club uit Zoetermeer een 1-3 voorsprong verdedigde tegen SF SKK El Nino Praag. De mannen wonnen zondagavond in een spannend duel met 2-3 en dus zit ook deze Nederlandse club bij de laatste 8 teams van de ETTU Cup. “Dat het behalen van de 4e ronde nog een zijden draadje hing beseffen we me maar al te goed”, zo sprak coach Ruud van Graafeiland op de site van Taverzo over het duel. Na een 2-1 achterstand zorgde Jeongwoo Park voor de bevrijdende 2-2, waarna Dorian Nicolle ook nog 2-3 zorgde in Tsjechië. Tegenstander in de vierde ronde is Fortune Kie. Naar verwachting is de thuiswedstrijd op zaterdagmiddag 8 december om 15:00 in Zoetermeer.
De overige uitslagen zijn hier te vinden.