Na de damesfinale startte om 15:00 uur de finale van de heren in de mooie speelzaal van tafeltennisvereniging Hilversum. De hoofdrolspelers van deze middag waren de nummers één en twee van de competitie: De Boer Taverzo 1 en Combilo TOGB.

De toss werd gewonnen door TOGB waardoor het team uit Berkel en Rodenrijs ‘thuis’ speelde. De kopman van TOGB, Segun Toriola (meervoudig Afrikaans kampioen), startte tegen het jeugdige talent Gabrielius Camara, die na dit seizoen zijn carrière voortzet bij GW Bad Hamm in Duitsland. Na prachtige rally’s en fantastische punten was het Toriola die met een 3-1 overwinning TOGB op voorsprong zette.

In de tweede partij stonden Tim Gras (TOGB) en Yannick Vostes (Taverzo) tegenover elkaar. Vostes (Belgisch ex-international), verloor dit seizoen slechts twee wedstrijden in de competitie. Tegen de 20-jarige Tim Gras kwam Vostes niet echt in de problemen alhoewel de derde game met 12-10 wel spannend was. Bij een 1-1 tussenstand betraden Milo de Boer en Jakub Folwarski de tafeltennis arena. Het verdedigende spel van Folwarski bleek voor Milo de Boer te lastig. Met een 3-0 overwinning zette Folwarski zijn team Taverzo voor het eerst op voorsprong.

Na een pauze van 15 minuten streden de kopmannen tegen elkaar waarbij de 125 aanwezige toeschouwers konden genieten van tafeltennis op topniveau. In een spannende strijd (12-10, 12-10 en 11-3) breidde Yannick Vostes de voorsprong van Taverzo uit door Segun Toriola met 3-0 te verslaan. In de daaropvolgende wedstrijd was het aan Milo de Boer om TOGB nog in de race te houden. Tegelijkertijd voor Gabrielius Camara de kans om zijn laatste wedstrijd voor Taverzo winnend af te sluiten en de najaarstitel binnen te halen. En dat laatste deed hij in stijl, met 3-0 behaalde hij het winnende punt voor De Boer Taverzo uit Zoetermeer waardoor zij in het voorjaar 2023 hun algehele landstitel kunnen prolongeren.

De Boer Taverzo (v.l.n.r.): Ruud van Graafeiland, Marco van der Meijden, Yannick Vostes, Gabrielius Camara, Jakub Folwarski en Ivan Kahn. Foto: Remco Bruijne.

 

Combilo TOGB (v.l.n.r.): Marcel Heezen, Ossie Almak, Segun Toriola, Michel de Boer, Milo de Boer en Tim Gras.