Met nog een paar speelronden te gaan, laat de ontknoping in de landelijke competities niet lang meer op zich wachten. De Eredivisiefinales zullen gespeeld worden op zaterdag 16 december bij TTV Hilversum.

 

Ana Gogorita en Dobrila Jorguseska actief in dubbelspel namens Dozy Den Helder/Noordkop

Eredivisie Dames

De poulewedstrijden bij de dames zijn inmiddels afgerond. De nummers 1 tot en met 3 (Dozy Den Helder/Noordkop, VTV (N) en Scylla) hebben zich geplaatst voor de halve finale play-offs en spelen in de komende weken nog de onderlinge returnwedstrijden voor bepaling van de definitieve plaats in de poule. Hetzelfde geldt voor de nummer 4 tot en met 6. Met de huidige stand heeft Fysiq Vision SKF 1 de beste papieren om zich als vierde te plaatsen voor de halve finale play-off, ten koste van Restaurant Pont/Westa en Disnierats.

 

Eerste divisie Dames

In de eerste divisie is er een spannende strijd gaande om het kampioenschap. Het verschil in punten is echt minimaal. Daarbij moet wel gezegd worden dat Hilversum aan kop stond, maar 10 punten aftrek heeft gekregen voor het niet opkomen in de wedstrijd tegen Assen. De uiteindelijke kampioen maakt middels een promotie-degradatiewedstrijd kans om volgend seizoen uit te komen in de Eredivisie.

 

Eerste divisie Senioren

Zowel in poule A als in poule B lijken de kaarten al geschud en staan de teams 1 en 2 van het Amsterdamse Tempo-Team met een behoorlijk verschil aan kop. Het team van Buitenpost dat de tweede plaats bezet in poule A gaat aankomend weekend op bezoek bij de koploper.
In poule B heeft Bergeijk zich noodgedwongen terug moeten trekken uit de competitie en zijn alle resultaten tegen dit team geschrapt. In deze poule zijn de verschillen tussen de nummers 2 tot en met 5 zeer klein wat de strijd tegen degradatie zeer spannend maakt.

De winnaars van beide poules strijden tegen elkaar in een promotiewedstrijd om één plaats in de Eredivisie. De winnaar van deze wedstrijd promoveert en de verliezer speelt nog een promotie-degradatiewedstrijd tegen het Eredivisieteam dat de play-down finale heeft gewonnen.

 

Dubbelspel Klimaatgroep Stars: Clement Chobeau (links) en Shuohan Men

Eredivisie Senioren

Met nog een volle speelronde en één inhaalwedstrijd te gaan, zijn de halve finalisten voor de play-offs reeds bekend. Alleen de volgorde van de plaatsen 1 tot en met 4 staat nog niet vast.

In de laatste speelronde zullen De Boer Taverzo 1 (regerend en meervoudig landskampioen) en Estillon Maashorst gaan uitmaken wie op positie 1 en 2 eindigt. Klimaatgroep Stars en van Wijnen/Smash strijden beiden nog om plaatsen 3 en 4. Hilversum en Auto J. de Gooijer/SKF zullen waarschijnlijk de teams zijn die gaan vechten om lijfsbehoud in de Eredivisie.

 

 

 

 

Speelwijze halve finales play-offs en play-downs Eredivisie Senioren

In de halve finales van de play-offs en play-downs spelen alle teams een uit- en thuiswedstrijd waarbij:

  1. de winnaars van de halve finales zich plaatsen voor de finale en de verliezers op de 3e plaats eindigen.
  2. de winnaars van de play-downs zich direct handhaven in de eredivisie en de verliezers spelen om de 7e en 8e plaats.

De winnaar van de halve finale is het team met het grootste aantal wedstrijdpunten. De wedstrijdpunten worden als volgt toegekend:

  1. 3 punten voor de winnaar bij een 4-0, 4-1 of 4-2 uitslag,
  2. 2 punten voor de winnaar bij een 4-3 uitslag,
  3. 1 punt voor de verliezer van een 3-4 uitslag,
  4. 0 punten voor de verliezer van een 0-4, 1-4 of 2-4 uitslag.

Wanneer beide teams na afloop van de uit- en thuiswedstrijd evenveel wedstrijdpunten hebben behaald, treedt de zogenaamde Gouden Wedstrijd procedure in werking. Meer weten over deze procedure? Klik dan hier.