De Nederlandse ploegen die nog in de race waren voor de ETTU Cup, zijn afgelopen weekend uitgeschakeld. TTV Lybrae Heerlen werd door Lille ook in de return met 3-0 verslagen en DeBoer Taverzo verloor de return van Kiev met 3-0.

Tekst De Limburger.nl over de wedstrijd:
Na het 3-0 verlies van vorige week in eigen huis tegen het Lille moest er vrijdagavond in Frankrijk met dezelfde cijfers gewonnen worden om zicht te houden op de kwartfinale. Dat lukte niet. Rachel Gerarts verloor meteen de eerste partij van de Thaise Khetkhuan: 3-0. In de tweede partij bood Shuo Han Men goed partij tegen de Kroatische Sanja Korak, maar verloor met 3-1. Elena Timina kon de eer nog redden, maar zij verloor van de Francaise Le Lannic met 3-1. Lille gaat door naar de kwartfinale, voor Heerlen zit het Europese avontuur er op.

Alle uitslagen van de ETTU Cup in het damestoernooi.

Taverzo: return minder succesvol
In een thriller verloor het eerste team van deBoer Taverzo vorige week vrijdag met het kleinst mogelijke verschil met 2-3 van Fortune Kiev. De wedstrijd in Zoetermeer duurde maar liefst vier uur. Door deze uitslag stond de deur naar de volgende ronde van de ETTU Cup nog op een kier voor de club, maar de return in Oekraïne was zondag helaas voor deBoer Taverzo minder spannend. Jakub Folwarski verloor de openingswedstrijd met 3-1 van Grigori Vlasoven en in een zeer spannende wedstrijd ging de Thai Padasak Tanviriyavechakul hierna met 3-2 ten onder tegen Yevgen Pryshchepa. David McBeath ging helaas met dezelfde cijfers onderuit tegen Yaroslav Zhmudenko, waardoor Taverzo uitgeschakeld is.

Alle uitslagen van de ETTU Cup in het herentoernooi.