Ook na vijf gespeelde duels is TTV Lybrae Heerlen nog ongeslagen in de eredivisie dames. Door een 5-1 zege op concurrent FysioScheepje/SKF dit weekend stevent de Limburgse formatie in rap tempo af op een plek in de play-offs en plaatsing voor de Final Four in Den Bosch op 9 december is zelfs nu al een feit voor het goed draaiende team.

Rachel Gerarts is pas 18 jaar en speelt toch al jarenlang in het eerste team van TTV Lybreae Heerlen. “De eerste seizoenen vocht ik met dat team vaak tegen degradatie, maar nu is alles anders”, legt ze uit. “Dit jaar doen we er alles aan om terug te komen aan de top. Met de komst van Elena Timina en Tatjana Garnova zijn we heel sterk geworden en dan hebben we ook nog eens Shuo Han Men in de gelederen voor Europese duels. Volgens mij gaat het ook wel aardig tot nu toen”, zegt de Heerlense.

5-1 zege
Dat laatste is een understatement. Heerlen begon de competitie met twee 6-0 zeges, versloeg daarna landskampioen Dozy Den Helder met 4-2 en versloeg gisteren in eigen huis FysioScheepje/SKF met maar liefst 5-1. Tegen AnytimeFitness/Westa bleef de club weliswaar steken op 3-3, maar na dat gelijke spel werd er gisteren dus weer overtuigend gewonnen. Tatjana Garnova won haar beide wedstrijden met 3-0 tegen respectievelijk Heleen Hop en Sharon Janssen, Elena Timina rekende snel af met Carla Nouwen en Rachel Gerarts versloeg Sharon Janssen met 3-1. In een zeer spannende laatste wedstrijd redde Carla Nouwen de eer voor de bezoekers, door in een mooi duel diezelfde Rachel Gerarts met 2-3 te verslaan.

SKF
“Er had meer ingezeten voor ons in dit duel, want we speelden drie goede wedstrijden. Maar de nederlaag was terecht”, aldus Rini Kling, coach van SKF. “Heerlen is heel sterk en we koesteren het puntje dat we hebben gepakt. Daar gaat het toch om in deze competitie. We hebben nog één punt nodig om ons te plaatsen voor de Final Four, als we over drie weken minimaal één punt halen op bezoek bij Dozy Den Helder over drie weken. Dan staan we vierde en we zijn blij als we aan het einde van de rit ook op die plek staan. Als we de play-offs halen, ben ik zeer tevreden.”

Kampioenschap
Rachel Gerarts is kraakhelder over de doelstelling van Heerlen. “We gaan voor niets minder dan voor het kampioenschap. Die doelstelling steken we niet onder stoelen of banken. We hebben een goed team en iedereen vindt dat we hiervoor moeten gaan. Daarnaast zijn we ook nog actief in de ETTU Cup. 16 november spelen we de derde ronde van dat toernooi in Turkije tegen topclub Fenerbahce, eerder dit seizoen wonnen we al in Tsjechië. De Europese duels zijn ook mooi mee om mee te maken, het is tot nu toe een erg goed seizoen”, besluit Gerarts.

TTV Lybrae Heerlen 1 FysioScheepje/SKF 1   5 – 1
Garnova, T. (Tatjana) Hop, H. (Heleen) 3-0 (7,8,3)
Gerarts, R. (Rachel) Janssen, S. (Sharon) 3-1 (12,-6,14,4)
Timina, E. (Elena) Nouwen, C.R.W. (Carla) 3-1 (-11,8,6,5)
Garnova, T. (Tatjana) Janssen, S. (Sharon) 3-0 (3,7,10)
Timina, E. (Elena) Hop, H. (Heleen) 3-0 (3,4,7)
Gerarts, R. (Rachel) Nouwen, C.R.W. (Carla) 2-3 (-7,-9,5,9,-9)