In de eigen tafeltennishal won Hercules in de eredivisie heren met 4-2 van de nummer laatst Scyedam, een mooie opsteker voor de club in aanloop naar de altijd spannende play downs.

Op 15 september 2018 won Hercules in Schiedam de eerste wedstrijd van het seizoen met 2-4 van Scyedam en afgelopen zaterdag boekte de ploeg exact hetzelfde resultaat. In een goedgevulde hal waren Herm Aalders en Jurgen Pastoors de spelers aan Terborgse kant die de tafeltennispunten binnenhaalden voor Hercules. Pastoors won van Nermin Smajic en Thomas Baart, Aalders rekende af met Smajic en Emmanuel Martins Ferreirra. Door die vier zeges waren de twee nederlagen van Jelle Bosman (tegen Ferreira en Baart) niet fataal voor de nummer zeven van de eredivisie, die hierdoor de hekkensluiter met 4-2 de baas was.

Speler Herm Aalders heeft een goed gevoel overgehouden aan de volgens hem prettige wedstrijd. “De play downs komen eraan en dat is hét moment om in vorm te zijn. Je kunt het hele seizoen goed spelen, maar straks zijn de belangen pas het grootst. We hebben nu twee keer Scyedam verslagen en we weten dus dat we die ploeg wederom kunnen pakken als we ze weer treffen. Dat is een goed gevoel en dat moeten we zien vast te houden.”

Avanti
Als het Hercules meezit, dan staat er helemaal geen nieuwe ontmoeting op het programma met Scyedam. Na de laatste wedstrijd tegen landskampioen Itass DTK’70 start Hercules de play downs zeer waarschijnlijk tegen nummer zes Avanti en dat bevalt Aalders wel. “We hebben tweemaal 3-3 gespeeld tegen die ploeg, de ploegen zijn dus aan elkaar gewaagd. We hebben minder punten dan die club, maar dat maakt door dit systeem dus niets uit. Als we Avanti verslaan, blijven we in de eredivisie en dan hebben we onze doelstelling behaald.”

Hercuels eindigt in de eredivisie – als er geen gekke dingen meer gebeuren – op de zevende plaats. Had er niet meer ingezeten voor de ploeg uit Terborg? “Misschien als Martin Brinkhof het hele seizoen fit was geweest”, zegt Aalders. “Hij heeft door een vervelende kwetsuur helaas veel wedstrijden moeten missen: sowieso hebben we veel invallers moeten inzetten dit seizoen, dat was niet ideaal.”

Trinko Keen
Hercules beleefde dit seizoen een Europees avontuur: met niemand minder dan Trinko Keen speelde de ploeg in Brussel de eerste ronde van de ETTU Cup. Die ronde werd niet overleefd, maar het team beleefde een geweldig weekend. “Als amateurs speelden we tegen fullprofs, een geweldige ervaring”, aldus Aalders. “Trinko won al zijn zeven wedstrijden, een bewijs dat hij nog altijd zeer goed is.” De speler en voorzitter van de club heeft geprobeerd om Keen ook als invaller voor eredivisiewedstrijden van Hercules te strikken, maar de oud-international bedankte vriendelijk voor dit aanbod. “Hij had daar geen trek in en dat respecteren we uiteraard”, zegt Aaalders. “Bovendien: ons team is sterk genoeg om op eigen kracht handhaving veilig te stellen. Maar het worden spannende weken, ik heb er zin in.”

Hercules 1 Scyedam 1   4 – 2
Aalders, H. (Herm) Smajic, N. (Nermin) 3-0 (10,9,9)
Bosman, J.A.W. (Jelle) Martins Ferreira, E. (Emanuel) 0-3 (-7,-7,-10)
Pastoors, J. (Jurgen) Baart, T. (Thomas) 3-2 (-9,-8,6,7,5)
Aalders, H. (Herm) Martins Ferreira, E. (Emanuel) 3-2 (12,-7,11,-2,3)
Pastoors, J. (Jurgen) Smajic, N. (Nermin) 3-2 (-8,-4,8,9,7)
Bosman, J.A.W. (Jelle) Baart, T. (Thomas) 1-3 (5,-7,-8,-7)