Itass DTK’70 is zaterdag 19 mei landskampioen geworden. Het versloeg de oude kampioen Enjoy&Deploy Taverzo in een bloedstollende finale met 2-3.

De eerste wedstrijd van het drukbezochte finaleduel was direct een schitterend affiche. De Griekse topper Kalinikos Kreanga nam het op tegen Barry Wijers van Itass DTK’70. De wedstrijd bevatte veel mooie rally’s en was van goed niveau. Kalinikos Kreanga sloeg echter steeds toe op de beslissende momenten en won de wedstrijd met 3-0 (12-10, 13-11 en 11-4).

Hierna nam de Fransman Dorian Nicolle het namens Taverzo op tegen de Belg Yannick Vostes. Laatstgenoemde speler wist zijn Itass DTK’70 op gelijke hoogte te brengen wat wedstrijden betreft. In een wederom zeer aantrekkelijke wedstrijd was hij met 1-3 te sterk voor Nicolle (8-11, 2-11, 11-4 en 8-11).

Derde wedstrijd
Het was hierna de vraag welk team op voorsprong zou komen. Jakub Folwarski won in de derde wedstrijd vrij snel de eerste game van Koen Hageraats, maar kwam in de tweede game op een fikse achterstand. De speler van Itass DTK’70 kon het karwei echter niet afmaken. Hij liet Folwarski terugkomen in de game en de Pool profiteerde hier optimaal man: hij won de game met 13-11. De derde game wist Hageraats wel te winnen (met 8-11), maar Folwarski won de vierde game met 11-6 en won dus de wedstrijd.

Bloedstollend einde
Kalinikos Kreanga kon de wedstrijd hierna beslissen voor Taverzo. De Griek verloor de eerste game met 9-11, maar nam hierna snel afstand van zijn tegenstander Yannick Vostes (11-3 en 11-1). Maar deze speler van Itass DTK’70 gaf zich niet gewonnen, overleefde in een bloedstollende game matchpoints en bracht de stand terug naar 2-2 door een 14-16 zege. In de vijfde en beslissende game maakte Vostes zijn glorieuze comeback compleet door Kreanga met 11-13 te verslaan.
De allesbeslissende wedstrijd ging tussen Dorian Nicolle en Barry Wijers en ook dit duel was spannend. Nicolle won de eerste game met 11-9, waarna Wijers de stand zeer overtuigend terug kwam: 2-11 en dus 1-1. Ook de derde game won Wijers ditmaal met een score van 6-11, waarna er een groot feest losbarstte in het Itass DTK’70-kamp.