Het was een bijzondere week voor Itass DTK’70. De landskampioen maakte bekend volgend seizoen de eredivisie te verlaten en in die competitie won het een paar dagen later de uitwedstrijd bij Scylla met 2-4, dat de zege allerminst cadeau schonk aan de Drentenaren.

Het damesteam van Itass DTK’ 70 boekte in het verleden grote successen en de heren wonnen de laatste jaren ook de nodige prijzen. Dit seizoen zal het ijzersterke team er alles aan doen om de landstitel te prolongeren en hierna is het eredivisie-avontuur voorbij voor de club uit Klazienaveen. Volgens Hendrikus Velzing is dit een realistische keuze van de club. “We hebben een prachtige historie opgebouwd en veel mooie momenten gekend. Maar de weg naar succes heeft sponsoren ook veel geld gekost. Er komt nauwelijks nog publiek kijken bij onze wedstrijden en veel sponsors in Drenthe steken nu veel liever geld in FC Emmen dan in onze club”, aldus de voorzitter van de topsportcommissie. “We gaan ons nu richten op een goede jeugdopleiding.”

Nog één keer
Het was een roerige week bij de club uit Klazienaveen, want het eredivisie-nieuws werd breed uitgemeten in de media. Maar de voorbereiding op de eredivisiewedstrijd tegen Scylla was volgens Velzing niet verstoord. “De spelers waren al een paar weken op de hoogte van dit nieuws en hebben zich voorbereid op dit duel zoals altijd. Ik was er niet bij in Leiden, maar ik begreep dat we prima speelden en overtuigend wonnen. Hopelijk komt de ploeg goed in vorm voor de play-offs, zodat we nog één keer kampioen worden.”

Interessant duel
Olivier Altenburg was er wél bij in Leiden: hij stond namelijk achter de tafel namens Scylla, dat zich goed verweerde tegen Itass’ DTK 70. Kopmannen Kazeem Nasiru (Scylla) en Yannick Vostes (Itass DTK’70) ontbraken en hierdoor ontstond er een interessant duel. De landskampioen nam een 0-2 voorsprong door ruime zeges van Koen Hageraats en Barry Wijers tegen respectievelijk Merijn de Bruin en Kim Vermaas, maar hierna bracht Altenburg de spanning terug in het duel. “Ik boog een 0-2 achterstand tegen Nathan van der Lee om in een 3-2 zege, dat was heerlijk”, zei Altenburg. “Maar helaas bleek Barry Wijers hierna te sterk voor Merijn en verloor ik van Koen Hageraats. Ik had veel moeite met zijn service.”

Kim Vermaas was weer belangrijk voor Scylla

Vermaas
Kim Vermaas zorgde er in de slotwedstrijd voor dat de nederlaag beperkt bleef van Scylla. Altenburg is erg blij met de international in zijn team: “We spelen allebei al van kinds af aan deze club en ik vind het top dat ze helemaal leeft voor de sport. Bovendien is ze ook heel goed: ze heeft tien van haar veertien duels voor ons gewonnen.” Ondanks de 2-4 nederlaag liep Scylla een punt uit op de nummer vijf Salamanders. Hierdoor staat Scylla met een veilige marge op de vierde plek. “De play-offs halen moet mogelijk zijn, maar dan mogen we niet van Salamanders verliezen. Die wedstrijd tegen dat team wordt heel belangrijk”, zo denkt Altenburg.

Scylla 1
Itass DTK ’70 1
scores  2 – 4
Scylla 1 Itass DTK ’70 1   2 – 4
Bruin, M. de (Merijn) Hageraats, K. (Koen) 0-3 (-9,-7,-8)
Vermaas, K. (Kim) Wijers, B. (Barry) 0-3 (-9,-6,-7)
Altenburg, O. (Olivier) Lee, N. van der (Nathan) 3-2 (-11,-7,3,7,8)
Bruin, M. de (Merijn) Wijers, B. (Barry) 0-3 (-2,-5,-5)
Altenburg, O. (Olivier) Hageraats, K. (Koen) 1-3 (-7,11,-9,-6)
Vermaas, K. (Kim) Lee, N. van der (Nathan) 3-1 (9,-10,7,8)