Dozy Den Helder/Noordkop en TTV Lybrae Heerlen plaatsten zich afgelopen weekend knap voor de tweede ronde van de ETTU Cup. Inmiddels is bekend welke tegenstanders deze damesteams treffen in de tweede ronde.

Heerlen
Heerlen treft in de tweede ronde het Turkse Tigem Spor Club en het eveneens Turkse Yalova Belediye Genclik Spor Kulübü. Het Tsjechische TT MORAVSKY KRUMLOV completeert groep D. De Limburgers bereikten afgelopen weekend de tweede ronde door zich in Denemarken te kronen tot groepswinnaar in de eerste ronde van de ETTU Cup. Heerlen speelt de wedstrijden in Muravsky Krumlov, het uiterste oosten van Tsjechië. “De teams worden er natuurlijk niet zwakker op. Muravsky en Tigem zijn niet voor niets rechtstreeks geplaatst in de tweede ronde. Belediye zullen we sowieso moeten kloppen en dan stunten tegen een van de geplaatste ploegen”, zo zei speler/coach Elena Timina op de site van TTV Heerlen.


Het team van Heerlen (bron: www.ttvheerlen.nl)

Dozy
Dozy Den Helder is in de tweede ronde ingedeeld in groep C en moet het in Luxemburg opnemen tegen Group C tegen Arteal Tenis de Mesa uit Spanje, DT Roodt-Syre uit Luxemburg en het Griekse ASEA Sarises Florinas. De Nederlandse landskampioen werd net als Heerlen groepswinnaar in de eerste ronde van de ETTU Cup, die het team afwerkte in Portugal.  “Het is een pittig poule, maar het kan wel”, zei speler/coach Ana Gogorita tegenover Den Helder actueel. “We gaan er voor!”

De wedstrijden worden gespeeld in het weekend van 20 en 21 oktober. De eerste twee teams in de poule gaan door naar de derde ronde. deBoer Taverzo is rechtstreeks geplaatst voor de derde ronde van de ETTU Cup in het herentoernooi. In de eerste ronde werden Itass DTK’70 en Hercules afgelopen weekend uitgeschakeld.